|
|
|
|||||||
| Harici Depolama Harici sabit diskler ve harici optik sürücüler burada. |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
Laptop alınca elimde bir adet harddisk boşta kalmıştı. Bunu bir şekilde kullanmam lazımdı ve harddisk kutusu araştırmaya başladım. 2 ay civarında bir araştırma sürecine girişmiştim. Özellikle firewire olan bir ürün tercih etmek istiyordum. Çünkü kullandığım usb ürünlerin fazla oluşundan ve usb’nin hızlı fakat her zaman stabil olmayan bir hızı olmasın firewire bir ürün arıyordum. Araştırmalara başladım ilk başta Kadıköy sonrasında bulamayınca da Mecidiyeköy’e gittim. Sonunda öğrendim ki firewire olan bir ürün yok. Sadece Thermaltake’in IDE Harddiskler için geliştirdiği firewire arabirimine sahip bir kutu mevcuttu. Benim elimde ise Sata Harddisk vardı. Bende mecburen usb bir ürün aldım.
![]() ![]() ![]() Ürün fotoğrafta görüldüğü gibi gri alüminyum’dan imal edilmiş, ön tarafında 2 ledi bulunan bir düğmesi arkada usb ve adaptör girişi olan, ayrıca içindeki küçük fanı çalıştıran bir switch’e sahip bir üründü. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Gayet kullanışlı düğmeye bas ve kabloyu bağla şeklinde basit bir kullanımı var. Veri aktarımı ise SATA olmasından dolayı çok hızlı (2.5”lik usb harddisklere göre). Söyleyebileceğim tek eksisi dik durmak zorunda olduğu. Neden derseniz yatık biçimde dururken fan çalışırken anlamadığım bir yere çarpması dolayısıyla ses çıkarmasından ileri geliyor. Gerçi fanına da pek gerek kalmıyor çünkü harddiskim ATX kasanın içinde dururken fansız çalışmasından daha fazla ısınıyordu. Isıyı atma konusunda alüminyum başarılı. Bir dergi web sitesi forum admini (reklam olmasın)
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Evet ya metal kasa ise bir de fan koymak pek gerekli değil çoğu zaman. Yatay değil de dikey koyunca ısıyı daha iyi uzaklaştırır. Ama masada kulağımın dibinde minik bir fan vınıltısı istemem şahsen
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Bence fanını kapatıp kullanabilirsin, aluminyum kasa ısıyı uzaklaştırmak için yeterli olacaktır. Yine de tedbirli olmak gerekebilir tabii ki. Bu ürünlerde eskiden firewire seçeneği oluyordu. Ama artık bulmak neredeyse imkansız. İyi bir ürün almışsın. güle güle kullan.
|
![]() |
| Etiketler |
| sata, hdd, harici, external, esata, disk, dexonic |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Cooler Master XCraft 250 Disk Kutusu | Emmett Brown | Ürün İncelemeler | 13 | 14.08.08 13:52 |
| Harici Disk Kutusu İçin Ne Önerirsiniz? | Emmett Brown | Harici Depolama | 2 | 28.05.08 22:10 |
| Sata HDD Sorunu | GençTürk | Sabit Diskler | 15 | 07.05.08 21:54 |
| RFID Anahtarlıklı Harici Disk Kutusu Seçenekleri Çoğalıyor | Emmett Brown | Haberler | 0 | 26.02.08 14:51 |
| SilverStone'dan RFID Anahtarlıklı 2.5 İnç Harici Disk Kutusu | Emmett Brown | Haberler | 0 | 26.02.08 13:46 |