|
|
|
|||||||
| Ses Kartları Duymak mı, yoksa dinlemek mi? Bilgisayarınızın ses telleri burada. |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
Bilgisayarınızda anakartınızla birlikte gelen ses kartını mı kullanıyorsunuz, yoksa her zaman sisteminizi güncellediğinizde ses kartınızı yeni sisteminize de taşır mısınız? Mesela ben yıllardır Audigy 4 Pro kullanıyorum ve X-Fi'a terfi etmeyi düşünmedim. Görüşler lütfen
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
kenarda köşede apache ses kartım vardı öle kalakaldı anakartların ses kartları da gayet güzel bence hiç gerenk yok eyrı ekrankartı profosyonel çalışılmıyorsa
asusun ses kartları nasıl bu arada |
|
|
||||
|
||||
|
Ben ses kartlarını hep attım çünkü onboard yetiyor. Neden derseniz ses sistemim 2 hoparlör ve farkı hissedemiyorum. Ama hoparlör seti canavarsa durum değişebilir.
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
eger paraya kıyıp bi 5+1 aldıysanız adam gibi ses almak istiyosunuz demektir paraya kıyıp bide adam gibi ses kartı almak lazım ama sen ben gibi 2.0 2.1 kullanıyosanız xonar alsan ne fayda yada şöyle diyeyim Nekadar Bilirsen Bil.Nekadar Anlatırsan Anlat.Senin Bildiklerin Karşındakinin Seni Anladığı Kadardır (HZ.Mevlana) ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Stereo veya 2.1 sistemler için pek farkedilmezken. 5.1 ve 7.1 ses sistemleri için ekran kartı deneyimlerime göre ölümcül öneme sahiptirler. Sadece sesi kaliteli vermeleriyle değil upmix dediğimiz iki kanallı sesi surround dediğimiz çevresel 3 boyutlu sese çevirmeleriylede onboard veya pci olupda düşük seviye karlarından ayrılmaktadırlar.
audigy ile x-fi ayrıına gelirsek, birkez x-fi yi duduktan sonra (özellikle oyunlarda ve kaliteli filmlerde) , ikinci el olsun alacağınıza iddiaya girerim (Hemen hemen herkse için deiyelim yanlış yapmayalım ahkam kesmeyelim). x-fi kartlarındaki ses işleme gücüne benzetme yaparsak p2 ile p4 işlemcilerini kıyasalamaya benzer. Aman dikkat sesi kaliteli istiyorum diye de elinizde kaliteli bir 5.1 sistem yoksa deli gibi para dökmeyin derim. Minimum sistem dersenizde yine creative firmasının inspire 5200 ve ötesi için alın derim... Yani Ayrı bir ses kartı önerilir, doğru ayarlama yapılır! ( onboarlar için 16 bit ses çıkışı, hariciler için 24 bit ses çıkışı, xfi için 32 bit ses çıkışı ayarlaması yapılırsa) oohhh hayat harika .. |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
|
|
|
||||
|
||||
|
Benim sistemim creative inspire 6100 6.1 ve creative 24 bit ses kartı.
Ama xfi ve diğer 5.1 6.1 7.1 ses sistemlerini deneme imkanım oldu.. x-fi elite gamer ve 5.1 (doğru mesafelere konulunca) inanılmaz etkili oluyor oyunlarda ve filmlerde özellikle AC3 lü ses çıkışına sahip filimlerde. |
|
|
||||
|
||||
|
Ben de Audigy 4 Pro ve Microlab X25 kullaniyorum. Özellikle EAX destegi oyunlarda beni sanki baska bir boyuta tasiyor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
|
|
|
||||
|
||||
|
KESİNLİKLE anakartla gelen ses le yetinmemek gerek..yeni nesil anakartlar 8.1 e kadar hd sesi destekliyorlar ama,dedimya duymak işitmek değildir..bir ses kartı ıyı bir müzik dinleyicisine sart..anakartla gelen yonga her nakdar yeterli gibi görünsede,bir (reklam olmasın ama)creatıve yetişmiş değil...ses kartları dahili olanlardan çok farklı codecler kullandıkları için,çok daha hissedilebilir netlikte ve gerceklikte ses üzeritiyorlar..ben creative soundblaster audıgy value 7.1 i kullanıyrm.kesinlikle bir harika..film seyrederken muhtsem bir ses üretiyor..sonuc olarak,,sırf maksat ses duymaksa almayın ama,hissetmek,doymak istiyorsanız mutlaka alın..
|
![]() |
| Etiketler |
| audigy, asus, xonar, philips, creative |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| harici ses kartı? | chc_ytu | Ses Kartları | 2 | 09.04.08 17:13 |
| Motorola İki Ayrı Bağımsız Firmaya Bölünme Kararı Aldı | Görkem Yıldırım | Haberler | 0 | 27.03.08 11:18 |
| tv kartı | _opeth | Aksesuarlar | 2 | 21.02.08 09:06 |