Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > Dizüstü Bilgisayarlar > Diğer
Diğer Dizüstü bilgisayarlarla ilgili diğer konular.

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 04.06.08, 04:31
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Yer: İstanbul
Varsayılan Asus Eee PC'de Vista?

Eee PC'ye en sonunda Vista kurmayı başardım. Öncelikle beni büyüleyen 2 GB belleği tanıması oldu. Elimde bulunan 2 GB'lık ve 667 MHz'lik belleği ürüne taktım ve açıldığını görmek, Vista çalıştırabileceği hakkında ışık yakıyordu. Sonrasında harici bir DVD yazıcı bağladım. Vista'yı 8 GB'lık alana yükledim. Önerilen alan 11 küsür GB olmasına rağmen 8 GB'a sorunsuz yükledi. Ancak kağnı gibi yavaş çalışıyor şu an çünkü tam 7.5 GB'ı doldu. Bu yüzden sürünüyor şu an yavaş çalışıyor. Sanırım bu bendeki modelin 4 + 8 GB'lık XP'li model olmasından kaynaklanıyor. 4 + 16 GB'lık Linux'lu modelde 16 GB'lık yere kurduğumuzda Vista'da çok rahat bir şekilde çalışacak. Vista'yı 32 bit olarak yükledim. Webcam'i hiç görmüyor. Kablolu ethernet için XP sürücüsü çalıştı. Kablosuz ağ sürücüsünü de tanıtamadım ve internetten de bulamadım. Acaba 64 bit'teki sürücüler bunları bulacak mı onu da merak etmiyor değilim. Bu arada işlemci kullanım sırasında çok yüzde 100 seviyesine çıkıyor. Sanırım Vista yüklüyken daha fazla batarya harcanacak. Ekran çözünürlüğü de sorunsuz tanındı. Yani demek istediğim Asus Eee PC 900'ün 16 GB'lık SSD içeren Linux'lu modellerinde 2 GB bellekle birlikte mis gibi Vista kullanılabilir. Sürücü sorunları kesinlikle zaman içinde çözülür. Merak edenlere duyurulur arkadaşlar. Bizzat denedim

Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.06.08, 09:54
erkanc Kullanıcısının Avatar'ı
Kıdemli Üye

erkanc'ın Donanımı

Yer: TRABZON

İlerde belkide Xp yerine Vista ile de satılabilir en azından Vistada seçeneklere koyulabilir Bu arada Vistanın hangi sürümünü kurdun

Ne Ati ciyim ne nvidia cı ne intel ci nede Amd ci
Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.06.08, 10:07
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Home Premium. Diske güvenebilseydim Ultimate kuracaktım. 32 bit kurdum.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.06.08, 11:00
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Mis gibi kullanılabilir dedin ama işlemci sürekli %100 olacaksa hem ısı çok olur hem de batarya hemen bitmez mi? Bir de program filan açınca iyice yavaş kalır. O nedenle Windows XP ile iyi çalışan Eee PC'ye Vista kurmak ne derece gerekli ve mantıklı sence?

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 05.06.08, 17:34
chc_ytu Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

Alıntı:
Orijinalini gönderen: Görkem Yıldırım Mesajı görüntüle
Mis gibi kullanılabilir dedin ama işlemci sürekli %100 olacaksa hem ısı çok olur hem de batarya hemen bitmez mi? Bir de program filan açınca iyice yavaş kalır. O nedenle Windows XP ile iyi çalışan Eee PC'ye Vista kurmak ne derece gerekli ve mantıklı sence?
Mis gibi derken, açılıp kapanıyo ya daha ne istiyon

Atom işlemcili Eee pclerde daha iyi çalışır herhalde

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

"UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.)
Alıntıyla Yanıtla
Eski 05.06.08, 17:40
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Maksat donanım uyumluluğunu testetmek ve Vista kurulduğunda performansı görmekti. Dediklerinde haklısın ama Vista sevenler de çok ve kuracak arkadaşlar eminim ki vardır. Şu sürücü sorunları da halledilsin hele... Webcam ve kablosuz ağ kartı Vista'da sürücü olmadığından dolayı çalışmıyor. İnternette de bulamadım.

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
asus, eee, pcde, vista

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Express Gate Özellikli Asus VX2SE, Asus F5, Asus F6, Asus F8 ve Asus U2 Emmett Brown Şirket Haberleri 1 04.08.08 13:22
PC'de Her Şey Hata Veriyor hasantahsin Diğer 35 10.06.08 17:08
Asus Eee PC Vista Çalıştırır mı? Emmett Brown Diğer 3 28.05.08 01:26
Asus Eee PC'de Dört Farklı Model Seçeneği Olacak Emmett Brown Haberler 0 26.02.08 19:56
Asus Eee PC Vista Çalıştırabiliyor Emmett Brown PCkoloji TV 0 14.02.08 14:49