Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > Donanımlar > Ekran Kartları
Ekran Kartları Ekran kartlarının önemini oyunculardan başka kim bilebilir ki?

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 31.05.08, 21:46
ELANORA Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

ELANORA'ın Donanımı

Yer: TARSUS
Varsayılan 3-Way SLI'da Performans Sorunu

Merhaba iyi akşamlar dilerim ...; ASUS STRIKER II EXTREME anakartlı , EXTREME QX6850 işlemcili ve su soğutmalı , KINGSTON HYPERX 4 GB 1800 MHZ DDRIII bellekleri , TAGAN 1100 WATT power supplylı , WESTERN RAPTOR 150 GB 10000 rpm hard diskli ve 3 adet 9800 GTX ekran kartlı bir sistemim var ... Sizden bir konuda yardım almak istiyorum : yardımcı olursanız memnun olurum... Sistemin tek kartlı vista 3dmark2006 skoru 12000 ve üstü civarlarında , SLI aktif hale getirildiğinde bu skor 13000 ü geçemiyor... Dikkat etmemiz gereken veya bilmediğimiz bir püf noktası mı vardır ? Daha önce 8800 GTX lerle 2 li SLI yapmış ve 18000 civarında bir skor elde etmiştik..Şimdiden teşekkür eder , çalışmalarınızın devamını dilerim , saygılarımla..

Alıntıyla Yanıtla
Eski 31.05.08, 23:48
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Sisteminiz bayağı iyi. 3DMark 06'da ayarlara dokunmadan standart olarak test yaptığınızda tek kartla 13 bin, SLI iken 17 bin ve 3-way SLI iken 18 bin puan alması beklenir. NVIDIA Control Panelden SLI ya da 3-way SLI aktif etme dışında üst ana menüden indicators ı işaretleyin. O zaman test sırasında kartların hangi modda çalıştığı görsel olarak belirecek. Acaba aktif mi olmadılar?

Sanıyorum son Forceware sürücülerini (175.16) kullanıyorsunuz. Tagan 1100 Watt olduğuna göre güç sorunu da olmaması lazım. 3-way SLI köprüsü de aşağıdaki gibi değil mi?

Soldaki 3-way SLI, sağdaki SLI için gereken.

Tam performans için 4-5 tane Vista yamasını kurmak gerekiyordu. Şimdi SP1 kurunca hepsi yükleniyor. Siz bu yamaları kurdunuz mu ya da SP1 yüklü mü?

Önceden kurulması gerekenler şunlardı:
  1. Windows6.0-KB936710-x86
  2. Windows6.0-KB938194-x86
  3. Windows6.0-KB938979-x86
  4. Windows6.0-KB940105-x86

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 00:10
Yeni Üye

ELANORA'ın Donanımı

Merhaba , ilginize teşekkür ederim ...Kartlar SLI olarak aktifleştiğini gördüm...Son sürücüleri kullanıyorum hatta sonradan yamaları ayrıca indirip bir kez de öyle denedim...Doğrudur SLI köprüsü soldaki gibi anakartın içinden çıkan aparatın aynısıdır... Ancak hala bir sonuç alamadım...Bilirkişi tarafından da bakılmasına rağmen sonucu değiştiremedik...Bu arada 2 li SLI da sonuç 13000 e yaklaşırken 3 way sli da sonuç hiç takılmamışcasına aynen kalıyor...Bu konuyu aydınlatmanızı önemle rica eder , çalışmalarınızın devamını dilerim . Saygılarımla...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 02:53
Yönetici

Valla 3-way SLI yeni olduğundan 3DMark 06 ile yetinmemek lazım. Oyunlardaki farka ve 3DMark Vantage ile de bakın ve SLI mı yoksa 3-way SLI mı karar verin. Ben bu sitede incelemesini yapmıştım. Orda da dediğim gibi SLI ile zaten performans doyuma ulaşıyorsa 3-way SLI fark getirmez. Farkın en net görüldüğü durumlar oyunlarda en az 1920 x 1200 çözünürlük ve yüksek kalite seçildiği anlar. 3DMark06 puanı çok artmadı diye dert etmeyin. Örneğin Crysis'de SLI ile takılan sistem 3-way SLI ile 40 fps ye ulaşıyorsa fark işe yarıyor demektir.

http://www.pckoloji.com/test-merkezi...3-way-sli.html

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 03:30
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Yer: İstanbul

Crysis, Lost Planet, Call of Juarez, Company of Heroes gibi bir sürü DirectX 10 destekli oyun testi var. İstersen bunları bir deneyebilirsin tek kartla ve üç kart aktifken. Herhangi bir sorun olmaması gerekiyor. Kullandığın kasa ne bu arada? Isınma sorunlarından da şüphe etmiyor değilim.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 05:38
Yeni Üye

ELANORA'ın Donanımı

Teşekkür ederim ...Oyunlarda sorun yaşıyor değilim , tek kart bile yeterli oluyor ancak bu sistem hakkını veremiyor...Kasam Thermaltake Xaser VI ve tam klimanın önünde konumlandırılmış durumda...

İlginiz için çok teşekkür ederim .... Test sırasında kartların SLI x3 olarak çalıştığını görmem beni rahatlattı...Dediğiniz gibi belki de 3dmark06 puanına fazla takılmamam gerekiyor...Herşey için tekrar teşekkür eder , çalışmalarınızın devamını ve başarılar dilerim . Saygılarımla...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 06:13
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Yer: İstanbul

Bu arada gerçekten güzel sistemin varmış. Kıskanmamak elde değil

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 11:14
Yönetici

Şöyle de düşünebilirsin. 3DMark 06 birkaç senelik bir uygulama ve 3-way SLI daha yeni olduğundan gerçek üstünlüğünü görmekte etkili olmayabilir. Dediğimiz gibi 3-way SLI'ın sunulma amacı 24 inç ve üstü monitörü olup da yeni oyunlarda 30 fps altına düşenlerdi. Belki bu test yazılımı büyük fark göstermiyor ama sonuçta önemli olan senin bu karta verdiğin para karşılığında yüksek kalitede performans kaybı olmadan oynamaya devam etmen. Diğerleri 19 inçle oynarken senin sistem 30 inç LCD ile bile performansı aniden düşmeden oynatmaya devam edecek

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 14:38
esrargozlu_42 Kullanıcısının Avatar'ı
Üye

esrargozlu_42'ın Donanımı

Yer: Mersin

güzel sistem proğramını yeniden yükle ayarlamaları iyi yap bide sistem çakışması yapıyorsa tam verim alamazsın ekran kartı tam verimini saglamaz o yüzden kasandaki anakartın,işlemcin,ram'in ekran kartını tam destekliyorsa sorun yaşamazsın bide daha yeni aldıysa ondan da sorun yaşayabilirsin yüksek özellik isteyen oyunları yükle oyna ekran kartına biraz yüklen

Alıntıyla Yanıtla
Eski 01.06.08, 20:21
Yeni Üye

ELANORA'ın Donanımı

İlginizden dolayı teşekkür ederim...

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
sli

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
NVIDIA Big Bang II (R180) İle OpenGL 3.0 ve SLI'da Çoklu Monitör Görkem Yıldırım Haberler 4 06.08.08 20:31
NVIDIA'dan Performans Düşkünlerine 3-Way SLI Görkem Yıldırım Test Merkezi 11 15.05.08 14:00
crossfire la 2 kat performans??? kobraa Ekran Kartları 4 13.04.08 19:44
Windows Vista SP1 RTM Performans Testleri ICEEXOL İşletim Sistemleri 8 09.03.08 21:55
AMD OverDrive ile Performans Artırma Emmett Brown PCkoloji TV 0 14.02.08 14:29