Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > İnternet ve Yazılım Dünyası > İşletim Sistemleri
İşletim Sistemleri Windows ve Linux'a dair her şey.

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 31.05.08, 13:01
Kemal Karakaya Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

Kemal Karakaya'ın Donanımı

Yer: İstanbul
Varsayılan Windows Vista Kenar Çubuğu (Sidebar) Kullanımı

Kenar Çubuğu (Sidebar) Windows Vista'nın son kullanıcılar için getirdiği yeniliklerden sadece birisidir.Ekranın sağ veya sol tarafına yerleştirilebilen ve Gadgets (küçük araç) adıyla anılan uygulamaların bulunduğu çubuktur.Bu uygulamalar ile bazı ihtiyaçlarınızı kolaylıkla giderebilirsiniz.Mesela "Görev Yöneticisi"ni açmadan işlemcinin ve belleğin kullanım yüzdesini görebilirsiniz; aynı şekilde laptopunuzun batarya durumundan da haberdar olabilirsiniz.Son bir örnek daha verip asıl konuma girmek istiyorum, eklediğiniz bir "Google Search" aracı ile web tarayıcınızı açmadan anında google'a ulaşabilirsiniz.
Vista beraberinde 11 klasik araçla geliyor ve bunlar basit ve yetersiz olduğu için zamanla sıkıcı olabiliyorlar.Sizde Vista'nın klasik kenar çubuğu araçlarından sıkılanlardan mısınız? Farklı araçlarmı istiyorsunuz? Eğer bu sorulara cevabınız "evet" ise doğru yerdesiniz.Şimdi kenar çubuğumuzdaki araçları kaldıralım ve yerlerine daha göz alıcı ve işe yarar araçlar yükleyelim.Bu işlem çok basit ve hızlı olacak, gözünüz korkmasın

İlk yapacağımız iş, kenar çubuğunun en üst tarafındaki “+” sekmesine tıklıyoruz.Karşımıza “Araç Galerisi” çıkıyor.

Araç galerisinde yüklü olan araçlar gözükür ve istediğinizi kenar çubuğunda görüntülenmesini sağlayabilirsiniz veya tamamen galeriden kaldırabilirsiniz. Araçların çokluğuna göre galeri 2 sayfadan oluşabilir. Sayfalar arasında dolaşmak için sol üst köşedeki sekmeleri kullanıyoruz.Evet şimdi yeni araçlar edinmek için ilk adımımızı atalım. Sağ en alttaki “Daha çok çevirimiçi araç al” a tıklıyoruz ve kendimizi “Windows Live Galeri”de buluyoruz. Bu galeride 'geliştiriciler'in geliştirdiği ücretsiz araçlar bulunmakta.

İlk tıkladığımız zaman ülkemiz Türkiye olduğu için Türkçe geliştirilen araçlarla karşılaşıyoruz.Ama bunlar bizim için yeterli değil çünkü sadece haber üzerine geliştirilmiş araçlar, zaten Windows’un bize ilk verdiği araçlar arasında da bu tip araç var.Neyse biz şimdi işimize yarayacak olan araçları bulalım.

Daha fazla araca ulaşmak için filitreleme ölçütünü değiştirmeliyiz.Ben örnekte filitreleme ölçütünü "Türkçe"den "Tüm Diller"e değiştirdim.Size tavsiyem "İngilizce" olarak değiştirmeniz, çünkü "Tüm Diller" seçeneğini seçerseniz bir aracın 5 faklı dildeki hali karşınıza geliyor.Buda sizin araç seçmenizi zorlaştırır.Ard arada aynı aracı görmektense farklı araçları görmek daha iyidir herhalde

Filitreleme ölçütünü değiştirdiğimiz zaman artık rahatlıkla araştırma yapabilirz.Diğer sayfadaki araçlara ulaşmak için sağ alt ve üst köşelerdeki "Sayfa x/y " sekmesini kullanıyoruz.Eğer daha az sayfadan daha hızlı sonuca ulaşmak istiyorsanız üstteki ekran görüntüsünde sarı ile işaretlediğim alandan "Tüm Kategoriler"i değiştirmeniz sizin için iyi olacaktır.Şimdi bilgisayarımıza yüklemek istediğimiz aracın altındaki "Yükle" sekmesini tıklıyoruz ve aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyoruz.

Bu uyarı yine Microsoftun güvenliğe ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor! Biz 'geliştirici'ye güveniyoruz ve "Evet"e tıklıyoruz.Zaten anti virüs yazılımınız güncelse korkacak birşey yok!

Sonra bildik bir pencere ile karşılaşıyoruz.Burada size tavsiyem aracı bilgisayara indirmeniz, sonra bir daha araç aramayın zor bulunuyor

İşte simgemiz.Kenar çubuğu araçlarının simgesi bu

Şimdi sıra geldi aracımız yüklemeye. Yükleme işini kolaylıkla halledebilirsiniz, bunu zaten bilirsiniz Eğer bilgisayarınıza program yüklediyseniz daha önceden bunuda kolaylıla halldersiniz. Sanmayınki uzun sürecek, sadece saniyelik iş Kurar kurmaz zaten aracınızı "kenar çubuğu"nda öreceksiniz.Ondan sonrası size kalmış, beğenirseniz kullanırsınız beğenmezseniz kaldırırsınız...

Şimdi size kolaylık olsun diye benim kullandığım araçlardan bir kaçının ismini buraya yazacağım.Sizde bu isimleri "galeri"de arattırırsanız sizin için zaman kaybı olmayacaktır.

+İşlemcinin ve Ramin kullanım yüzdesini gösteren, göze hitab eden bir araç:All CPU Meter
+Ağ trafiğini, İP adresinizi, vb. değerleri gösteren araç:Wire Network Meter ( Kablolu )
+Ağ trafiğini, İP adresinizi, vb. değerleri gösteren araç:Wireless Network Meter ( Kablosuz )
+Masa üstündeki arka plandan sıkılmadınız mı? Ve ya 'şu arka plan kendi kendine değişse ne güzel olurdu' dediğiniz oldu mu?İşte tam size göre bir araç, belirlediğiniz zaman aşımı sonrasında arka planınızı yine belirlediğiniz duvarkağıtları ile değiştiryor:Desktop Wallpaper
+Sabit diskinizin bölümleri hakkında bilgi veren( doluluk/boşluk oranı vb. ):Imp's Driver Info
+Göz alıcı bir saat:SD Sidebar Clock (version 4.0)

Benim önerebileceklerim bu kadar.Siz ihtiyacınıza göre daha fazlasını Galeriden bulabilirsiniz.Kolay gelsin.

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

En son Kemal Karakaya tarafından düzenlenmiştir : 08.06.08 15:58.
Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.06.08, 21:42
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Bu uygulama dikkatimi çekiyor. Tam verimli kullanamıyorum ve nasıl yapmam gerektiğini düşünüyorum. Yazı için teşekkürler.

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı

Bu dinamik haberciyi sitenize eklemek isterseniz detaylar burada
Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.06.08, 08:12
yergun_002 Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

yergun_002'ın Donanımı

sayım görkem yıldırm ustam bana 64 bit türkçe vista cd'si lazım 32 kullanıyorum aşmalıyım ama bulammadım şimdiye kadar
teşekürler

Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.06.08, 10:28
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yazı İşleri Müdürü

ICEEXOL'ın Donanımı

Yer: Adana

Bulduğunda, satın almak zorundasın. Bulmaktan kastın ne anlamadım ama satın almaktan başka şansın yok bu DVD 'yi...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.06.08, 12:04
yergun_002 Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

yergun_002'ın Donanımı

anladım teşekürler dostum

Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.06.08, 15:19
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yazı İşleri Müdürü

ICEEXOL'ın Donanımı

Yer: Adana

Gadgets For Vista - Home

Alıntıyla Yanıtla
Eski 09.06.08, 00:29
Kemal Karakaya Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

Kemal Karakaya'ın Donanımı

Yer: İstanbul

Alıntı:
Orijinalini gönderen: ICEEXOL Mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar bu sitedende araçlara ulaşabilirsiniz.Hatta bu site Windows'un galerisine göre çok daha düzgün

Bu katkısından dolayı ICEEXOL'e ve yazı için teşekkür eden arkadaşlarıma bende sonsuz teşekkürlerimi sunarım....

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

Alıntıyla Yanıtla
Eski 09.06.08, 07:52
hasantahsin Kullanıcısının Avatar'ı
Kıdemli Üye

hasantahsin'ın Donanımı

Yer: istanbul
hasantahsin kullanıcısına MSN Messenger üzerinden mesaj gönder

güzel yazı olmuş her nekadar beni en az 2 sene daha ilgilendirmeyecek olsada

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
çubuğu, kenar, vista

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Windows Vista ve Yüksek Performans Rehberi ICEEXOL İşletim Sistemleri 2 10.05.08 19:14
Windows Vista SP1 RTM Performans Testleri ICEEXOL İşletim Sistemleri 8 09.03.08 21:55
Windows Vista Lisanslarında Sürpriz İndirim Oldu! Emmett Brown Haberler 0 02.03.08 14:40
Windows Vista SP1 Terfisinin Getirdiği Sorunlar Emmett Brown Haberler 0 01.03.08 06:20
Windows Vista Service Pack 1 RC 1 Haftaya Çıkıyor Emmett Brown Haberler 0 19.02.08 15:01