|
|
|
|||||||
| Ürün İncelemeler PCkoloji.com editörlerinin yaptığı detaylı donanım incelemeleri. |
![]() |
|
|
LinkBack (2) | İnceleme Araçları |
| Palit GeForce 9600 GSO Sonic 768MB Ekran Kartı | |||
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
güzel bilgiler sunmuşsun kardeşim benim saol bilgiler ekran kartı alacak arkadaşlar için güzel bi inceleme olur
bi öneride ekran kartı alacak arkadaşlara benden olsun ekran kartı alacaksanız araştırarak alın yanılmayın pişman olmayın kafanıza yatmaz ise hiç biri almayın yeni teknolojik kartları bekleyin derim ama ihtiyacım var alacam diyorsanız sizi 2-3 sene kadar idare edebilecek bi ekran kartı düşünün ve alın ondan sonra ister istemez yeni oyunları oynamak için sisteminizi tamamiyle yenilemeniz gerekiyor zaten ben 2000 yılından bu yana bu 3.bilgisayarım yani benden söylemesi uygulamasıda sizden teknoloji hızla ilerleyor çünkü |
|
|
||||
|
||||
|
çok basit duruyor yau 9600 yazmasan fx5200 diyecektim
Hiç albenisi yok yani şuncacık şey benim çanavar tipli ekran kartımdan iyimi![]() |
|
|
||||
|
||||
|
İnceleme için teşekkür ederim, böyle anlatılmasa nerden anlayacağız hangi kartın daha yüksek bir performans verdiğini?
Bellek miktarını performans ölçütü olarak kabul eden bir çok insan var. Ben de yakın zamana kadar böyle düşünüyordum ![]() Şimdilerde görüyoruz ki performansı sadece bellek miktarı değil, paralel işlemci sayısı ve bellek arabirimi de etkiliyor (muş). Peki hocam verdiğiniz bu resme bakarak paralel işlemci sayısı ve bellek arabirimini nereden anlayacağız? ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
Palit hep böyle yapıyo![]() Alacaksın GForce'u sonra şeffaf bir kasa göğsünü gere gere göster millete Bunu koyarsan iki saat özelliğini söylemeye çalışırısn![]() bu arada inceleme güzel olmuş, ellerine, klavyene, mousena sağlık ![]()
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Orda Shader dediği paralel işlemcidir,
Bus width dediğiyse bellek arabirimidir. GPU-Z programını sen de ücretsiz indir ve kendi ekran kartına bak. http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/ |
|
|
||||
|
||||
![]() radeon 9600xt 256 mb., paralel işlemci 4, bellek arabirimi de 128 bit görünüyor. 4 pixel/2 vertex eski tip ekran kartlarındaki tanımlamadan kaynaklanıyor herhalde. |
|
|
||||
|
||||
|
Evet burda detaya girmek lazım. Yeni nesil ekran kartlarında GPU içinde paralel işlemci var. Bunları er gibi düşünebilirsin. Ne görev verirsen onu yaparlar. Daha önceki GPU'larda vertex shader ve pixel shader diye ikiye ayrılıyorlardı. Örneğin havacı ve denizci gibi düşün. O zaman hava harekatı olunca sadece havacılar gidecek karacılar bekleyecek. Yani senin karttaki gibi 4 pixel - 2 vertex olacağına 6 tane paralel işlemci olsaydı o zaman daha iyi olurdu. Tümünü birden hava harekatına gönderirdin, bir kısmı boş durmaz ve daha fazla verim alırdın. İşte bu mantıktan yola çıkarak paralel işlemcileri geçiş yapıldı.
|
|
|
||||
|
||||
|
Çok güzel bir test olmuş hemde baya açıklayıcı benim buradan anladığım ya 9600GT yada 8800gt almak daha mantıklı bir duruş
| 768mb, 9600, ekran, geforce, gso, kartı, palit, sonic |
| İnceleme Araçları | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack almış başlık: http://www.pckoloji.com/urun-incelemeler/2216-palit-geforce-9600-gso-sonic-768mb-ekran-karti.html
|
||||
| Gönderen | Hedef | Tür | Tarih | |
| Palit Microsystems Ltd. | Bu başlık | Refback | 16.08.08 18:41 | |
| Palit Forum - NVIDIA GeForce ATI Radeon HD AMD INTEL GTX 280 260 9800gx2 9800gtx 9800gtx+ 8800gt 9600gt 9600gso 9500gt 4870x2 4850x2 4850 4870 3870 3850 3870x2 3650 - View topic - Palit GeForce 9600 series - review collection | Bu başlık | Refback | 07.08.08 02:06 | |
Benzer Başlıklar
|
||||
| İncelenen Ürün | İnceleyen | Kategori | Mesajlar | Son Mesaj |
| Palit GeForce 9800 GT Sonic Ekran Kartı | Görkem Yıldırım | Ürün İncelemeler | 5 | 03.08.08 17:50 |
| Palit GeForce 9600GSO Sonic GDDR3 768MB Hazır | Görkem Yıldırım | Haberler | 0 | 06.05.08 14:32 |
| NVIDIA GeForce 9600 GT Ekran Kartı | Görkem Yıldırım | Ürün İncelemeler | 0 | 01.03.08 23:57 |
| XpertVision GeForce 8800 GT Sonic Ekran Kartı | Görkem Yıldırım | Ürün İncelemeler | 0 | 01.03.08 23:38 |
| Palit Radeon HD2600 XT Sonic Ekran Kartı | Görkem Yıldırım | Ürün İncelemeler | 9 | 21.02.08 11:40 |