|
|
|
|||||||
| Sistem Önerileriniz Alacağınız bilgisayar iyi mi? Almışken hangi parçaları almalı? Sorun! |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
Grafik ve web tasarımı yapıyorum şu an bir dizüstüm var fakat ekran çözünürlüğüm az geliyor (max 1280 x 1024, kart GeForce 7200 Go) bu yüzden bir masaüstü sistem almayı düşünüyorum. Biraz internette araştırdım ve bir sistem topladım. 1 - 1.5 milyar arası bir sistem alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Topladığı Sistem ; Intel Core 2 Duo E8400 Asus P5N E SLI Palit GeForce 9600GT 512MB 2 GB OCZ XTC Vista Upgrade (1GB x 2 ) Samsung 2232BW 22" ekran |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Güzel. Tercih ettiğin monitörün 1680 x 1050 çözünürlük sunması oldukça ferah bir alan sağlayacak. Peki bu monitöre ne kadar vermeyi planlıyorsun? Çok az daha masrafta açılabilirsen mesela 675 YTL seviyesine çıkabilirsen sana 24 inç BenQ G2400WA önerebilirim. Bu monitör de 1920 x 1200 çözünürlük sunuyor ve bu inanılmaz bir alan demek.
İşletim sistemi olarak sanırım Vista kullanacaksın. O halde belleklerini 4 GB'a yükseltmen performans sağlayacaktır. Ayrıca birden fazla diskle RAID uygulamasını yapabilirsen 200-300 MB büyüklükteki dosyalar bile çok kısa zamanda açılır, ayrıca üzerinde çok kısa sürede efektler uygulayabilirsin. Beklemezsin. Şimdilik bu sisteme tavsiyelerim bu yönde. Fiyat belki yükselir ama tam işini görecek bir makineye kavuşursun. |
|
|
||||
|
||||
|
Bende BenQ G2400WA'yı düşündüm fakat sadece vga çıkışı olduğu için vazgeçtim. Donanım konusunda çok fazla bilgim yok ama DVI giriş olsun diyorlar ilerisi için. Önceden çalıştığım firmadan 1200 ytl alacağım var onun üzerine de biraz ailem destekte bulunacak o yüzden 1500-1600'ü aşmasam iyi olur. Açıkcası çok fazla ağr işim olmuyor yani 200 - 300 mb'lara varan ama tabi yarının ne getireceği de belli değil. Benim ihtiyacım olan flash,illustrator gibi programlarda geniş bir çalışma alanı. Onun dışında 1.83ghz dizüstüm yetiyor hız açısından şu an yaptığım işlere ama işte yakın zamanda tekrar alma şansım olmayacağından iyi bir şey almak istiyorum.
|
|
|
||||
|
||||
|
O zaman bence senin listendekiler hayli uygun duruyor. Disk nedir?
|
|
|
||||
|
||||
|
DVI-Analog arabirim farkına pek takılma. Şu anda ben de G2400WA kullanıyorum ve fark kesinlikle anlaşılmıyor. Topladığın sistem gayet iyi. Onun üzerinde hareket edebilirsin. www.teknofiyat.com fiyat arama motorunu daima kullan.
|
|
|
||||
|
||||
|
sistemi hakkında değil ama işletim sistemi olarak oyun falan oynamıcaksanız ve yeterli bütceniz varsa mac os almanızı tavsiye ederim web tasarım ve grafik alanında uygundur.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖGRENCİSİ |
|
|
||||
|
||||
|
@Görkem Yıldırım,
Kusura bakma yazmayı unutmuşum. Disk ; 250GB Seagate 7200.10 @Emmett Brown, Benq G2400WA aklıma yattı aslında biraz araştırayım fiyat olarak uygun olursa onu alırım. @Yunus Emre, Oyun oynamıyorum aslında ama mac'ler çok pahalı. Zaten mac'in en önemli özelliklerinden biri grafik işlemci kullanması idi intel işlemcilere geçince normal bilgisayarlardan pek farkı kalmadı bence. |
|
|
||||
|
||||
|
Kararını verdin mi dostum?
|
|
|
||||
|
||||
|
Raid 0 yapacağım 160 gb 2 disk ile, Benq G2400WA yerine de Pivot özelliği bulunan uygun fiyatlı bir monitör almayı düşünüyorum.
|
|
|
||||
|
||||
|
arkadaşlar acaba sistem almak yerine sadece LG Flatron L206WU monitör alsam. USB üzerinden tam çözünürlük olarak kullanabilir miyim ? Hp Pavilion dv6189eu modeli dizüstüm var, analog çıkışım var fakat buradan bağlasam sadece ekran kartımın verdiği maximum çözünürlükle mi sınırlı kalacağım ?
|
![]() |
| Etiketler |
| grafik, icin, işleri, sistem, web |
| Başlık Araçları | |
|
|