Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > Donanımlar > Sistem Önerileriniz
Sistem Önerileriniz Alacağınız bilgisayar iyi mi? Almışken hangi parçaları almalı? Sorun!

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 27.05.08, 18:05
alcolick Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

alcolick'ın Donanımı

Varsayılan Grafik & Web İşleri İçin Sistem

Grafik ve web tasarımı yapıyorum şu an bir dizüstüm var fakat ekran çözünürlüğüm az geliyor (max 1280 x 1024, kart GeForce 7200 Go) bu yüzden bir masaüstü sistem almayı düşünüyorum. Biraz internette araştırdım ve bir sistem topladım. 1 - 1.5 milyar arası bir sistem alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Topladığı Sistem ;
Intel Core 2 Duo E8400
Asus P5N E SLI
Palit GeForce 9600GT 512MB
2 GB OCZ XTC Vista Upgrade (1GB x 2 )
Samsung 2232BW 22" ekran

Alıntıyla Yanıtla
Eski 27.05.08, 18:28
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Yer: İstanbul

Güzel. Tercih ettiğin monitörün 1680 x 1050 çözünürlük sunması oldukça ferah bir alan sağlayacak. Peki bu monitöre ne kadar vermeyi planlıyorsun? Çok az daha masrafta açılabilirsen mesela 675 YTL seviyesine çıkabilirsen sana 24 inç BenQ G2400WA önerebilirim. Bu monitör de 1920 x 1200 çözünürlük sunuyor ve bu inanılmaz bir alan demek.

İşletim sistemi olarak sanırım Vista kullanacaksın. O halde belleklerini 4 GB'a yükseltmen performans sağlayacaktır. Ayrıca birden fazla diskle RAID uygulamasını yapabilirsen 200-300 MB büyüklükteki dosyalar bile çok kısa zamanda açılır, ayrıca üzerinde çok kısa sürede efektler uygulayabilirsin. Beklemezsin. Şimdilik bu sisteme tavsiyelerim bu yönde. Fiyat belki yükselir ama tam işini görecek bir makineye kavuşursun.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 27.05.08, 18:48
Yeni Üye

alcolick'ın Donanımı

Bende BenQ G2400WA'yı düşündüm fakat sadece vga çıkışı olduğu için vazgeçtim. Donanım konusunda çok fazla bilgim yok ama DVI giriş olsun diyorlar ilerisi için. Önceden çalıştığım firmadan 1200 ytl alacağım var onun üzerine de biraz ailem destekte bulunacak o yüzden 1500-1600'ü aşmasam iyi olur. Açıkcası çok fazla ağr işim olmuyor yani 200 - 300 mb'lara varan ama tabi yarının ne getireceği de belli değil. Benim ihtiyacım olan flash,illustrator gibi programlarda geniş bir çalışma alanı. Onun dışında 1.83ghz dizüstüm yetiyor hız açısından şu an yaptığım işlere ama işte yakın zamanda tekrar alma şansım olmayacağından iyi bir şey almak istiyorum.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 27.05.08, 19:31
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

O zaman bence senin listendekiler hayli uygun duruyor. Disk nedir?

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 27.05.08, 19:39
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

DVI-Analog arabirim farkına pek takılma. Şu anda ben de G2400WA kullanıyorum ve fark kesinlikle anlaşılmıyor. Topladığın sistem gayet iyi. Onun üzerinde hareket edebilirsin. www.teknofiyat.com fiyat arama motorunu daima kullan.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 27.05.08, 22:04
pckolojik Kullanıcısının Avatar'ı
Üye

pckolojik'ın Donanımı

Yer: istanbul

sistemi hakkında değil ama işletim sistemi olarak oyun falan oynamıcaksanız ve yeterli bütceniz varsa mac os almanızı tavsiye ederim web tasarım ve grafik alanında uygundur.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖGRENCİSİ

Alıntıyla Yanıtla
Eski 28.05.08, 10:38
Yeni Üye

alcolick'ın Donanımı

@Görkem Yıldırım,
Kusura bakma yazmayı unutmuşum. Disk ; 250GB Seagate 7200.10

@Emmett Brown,
Benq G2400WA aklıma yattı aslında biraz araştırayım fiyat olarak uygun olursa onu alırım.

@Yunus Emre,
Oyun oynamıyorum aslında ama mac'ler çok pahalı. Zaten mac'in en önemli özelliklerinden biri grafik işlemci kullanması idi intel işlemcilere geçince normal bilgisayarlardan pek farkı kalmadı bence.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.06.08, 04:39
Yönetici

Emmett Brown'ın Donanımı

Kararını verdin mi dostum?

Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.06.08, 10:58
Yeni Üye

alcolick'ın Donanımı

Raid 0 yapacağım 160 gb 2 disk ile, Benq G2400WA yerine de Pivot özelliği bulunan uygun fiyatlı bir monitör almayı düşünüyorum.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 12.06.08, 19:06
Yeni Üye

alcolick'ın Donanımı

arkadaşlar acaba sistem almak yerine sadece LG Flatron L206WU monitör alsam. USB üzerinden tam çözünürlük olarak kullanabilir miyim ? Hp Pavilion dv6189eu modeli dizüstüm var, analog çıkışım var fakat buradan bağlasam sadece ekran kartımın verdiği maximum çözünürlükle mi sınırlı kalacağım ?

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
grafik, icin, işleri, sistem, web

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık