Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > İnternet ve Yazılım Dünyası > Güvenlik
Güvenlik Bilgisayarınızı internetin zararlılarına karşı koruyan yazılımlar ve önerileriniz.

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 18.05.08, 01:15
chc_ytu Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

Yer: İstanbul
Question Firewall donanımsal mı olmalı yoksa yazılımsal mı?

Güvenli bir sistem için, dışarıdan gelecek olan saldırılara, virüs..vb karşı donanımsal bir güvenlik duvarı mı yoksa yazılımsal bir güvenlik duvarı mı öneririsiniz?

Yani bir sistemi virüs, trojen, solucan vb. zararlılara karşı korumak için yazılımlar yeterli mi yoksa donanımsal bir güvenlik duvarı mı tercih edilmeli?

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

"UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.)
Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 02:54
erkanc Kullanıcısının Avatar'ı
Kıdemli Üye

erkanc'ın Donanımı

Yer: TRABZON

Adsl modemlerin bir çoğunda zaten donanımsal olarak firewall var İşletim sistemleri ile de gelmekte ancak bana göre yazılımsal olarak olsa daha iyi olur tabi bu dediğm ev kullanıcıları için tabir büyük işletmelerde doananımsal koruma da şart bunun önelemini zaten alıyorlar

Ne Ati ciyim ne nvidia cı ne intel ci nede Amd ci
Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 11:10
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Zorunlu olmadıkça wifi kullanmayın da kablolu ağ kullanın. WiFi kullanacaksanız WPA2 şifreleme, MAC filtreleme, AP Isolation gibi detayları ihmal etmeyin. Firewall var çoğu ADSL modemde ama o kadar akıllı değil yani bir saldırı olunca durdurdum ve şu IP den şu porttan geldi diye haber vermiyor. Yazılımlar bu tür açıklamalar sunabiliyor. Sanıyorum donanım ve yazılım firewall bir arada olsa daha iyi. Bu tür uygulama sisteme yük bindirir ama çift çekirdekli işlemci ve iyi RAM varsa sorun olmamalı...

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 12:06
eleldenüstündür Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

eleldenüstündür'ın Donanımı

Alıntı:
Orijinalini gönderen: chc_ytu Mesajı görüntüle
Güvenli bir sistem için, dışarıdan gelecek olan saldırılara, virüs..vb karşı donanımsal bir güvenlik duvarı mı yoksa yazılımsal bir güvenlik duvarı mı öneririsiniz?

Yani bir sistemi virüs, trojen, solucan vb. zararlılara karşı korumak için yazılımlar yeterli mi yoksa donanımsal bir güvenlik duvarı mı tercih edilmeli?

Kişisel kullanımda "paranoyak" derecede savunmam gerekli ise her türlü gereçlerden yararlanmalıyım.
Modem ve İşletim sistemi güvenlik duvarlarının dört dörtlük koruma yapmasını bekleyemem.En azından
bana göre değil.
Yazılımsal güvenlik duvarı kullanılmalıyım ve kendi kurallarımı oluşturabilmeliyim.Kişisel savunmamda
"firewall varsayılan" ayarlarının hiç bir önemi olmadığını gözlemledim.Gerçekten, yazlımcının benim kişisel bilgimi, kullanım alışkanlıklarımı bilmesi olanaklı değildir.
Kendi tanım veya kurallarımı oluşturabilecek bir yazılım seçmeliyim.
İnternet'te "firewall" aradığım zaman boğulacak derecede övme ve yerme ile karşılaşıyorum.Birileri aynı isimli firewall'i "tam güvenlikte" göklere çıkarırken bir başkası kaldırıp çöpe atabiliyor.
İşte burada "kişisel güvenlik" ön plana çıkıyor.
Kendi bilgime uygun, kullanımda kolay, kural oluşturabileceğim yazılım seçmeliyim.
Yanında olmazsa olmaz "ek yardımcı" güvenlik destekliyiciler kullanabilmeliyim.
Tam güvenlikten emin olduktan sonra teste tabi tutup kontrol eymeliyim.
İçeriden ve dışarıdan oluşabilecek her türlü bağlantıyı denetim altına aldıktan sonra sabırla izleyip gerekiyorsa gerekli düzenlemeleri yapıp gönül rahatlığıyla kullanıma alabilmeliyim.
Zor iş.Ama mutlu son bulunabilir.Sadece sabır, gayret, zaman ve bilgi.

"BANA BİR KELİME ÖĞRETENE SONSUZ TEŞEKKÜRLER"
Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 12:12
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Evet doğru diyorsun sabır, zaman ve gayret gerekli. Sonrasında yenilikleri takip edip gelişmelere paralel olarak sürekli güncelleme yapmak da gerekecek.

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 16:00
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

Ben bu diyaloglardan herhangi bir çıkarım yapamadım
(tek anladığım ikisi birden olmalı )

Şimdi güncel bir Firewall programı mı yoksa kaliteli bir Firewall donanımı mı?

benim sorumu bir kurum için düşünün ne dersiniz?

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 18:06
sadullah Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

sadullah'ın Donanımı

şimdi benimde kafam karıştı arkadaşlar.firewall donanım derken ne kastediliyor.firewall güvenlik duvarı değilmi ayrıca bazıları benim modemimin koruyucusu var kendinden diyor bunuda anlıyamıyorum nasıl olurki iki antivirüs aynı anda kurulamazken modemin ayrı bilgisayarın ayrı a.virüsü olabilirmi bayağı cahil hissediyorum kendimi kusura bakmayın.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 18.05.08, 19:48
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

yok kendini cahil hissetmene gerek yok zaten donanım olan firewalları büyük şirketler felan kullanır benm senin gibi ev kullanıcıların haberi olmaz....2 anti virüs programı bir sistemde çalışması iyi birşey değil çünkü sistem kararsız oluyor ama galiba firewall yazılımları ile donanımları bir birleriile kardeşçe geçiniyorlar

firewall donanımı adsl modem gibi birşey işte

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Daha Fazla Duygu İfadesi Olmalı hasantahsin Önerileriniz 15 20.08.08 05:18
Seagate mi Yoksa Samsung mu? ***redbull*** Sabit Diskler 14 14.05.08 13:52
768 MB 400 MHz mi, Yoksa 1 GB 333 MHz mi Daha İyi? muhabir Bellekler 9 13.05.08 11:39
NVIDIA Fizikten 5 Alır mı, Yoksa Sınıfta mı Kalır? Emmett Brown Haberler 0 01.03.08 02:36
Bu ne? Bir Fare mi, Yoksa Bir Etiket Yazıcısı mı? Emmett Brown Haberler 0 23.02.08 16:09