|
|
|
|||||||
| Güvenlik Bilgisayarınızı internetin zararlılarına karşı koruyan yazılımlar ve önerileriniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
Güvenli bir sistem için, dışarıdan gelecek olan saldırılara, virüs..vb karşı donanımsal bir güvenlik duvarı mı yoksa yazılımsal bir güvenlik duvarı mı öneririsiniz?
Yani bir sistemi virüs, trojen, solucan vb. zararlılara karşı korumak için yazılımlar yeterli mi yoksa donanımsal bir güvenlik duvarı mı tercih edilmeli? FOREVER WINDOWS VİSTA!!!![]() ![]() "UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.) |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Adsl modemlerin bir çoğunda zaten donanımsal olarak firewall var İşletim sistemleri ile de gelmekte ancak bana göre yazılımsal olarak olsa daha iyi olur tabi bu dediğm ev kullanıcıları için tabir büyük işletmelerde doananımsal koruma da şart bunun önelemini zaten alıyorlar
Ne Ati ciyim ne nvidia cı ne intel ci nede Amd ci |
|
|
||||
|
||||
|
Zorunlu olmadıkça wifi kullanmayın da kablolu ağ kullanın. WiFi kullanacaksanız WPA2 şifreleme, MAC filtreleme, AP Isolation gibi detayları ihmal etmeyin. Firewall var çoğu ADSL modemde ama o kadar akıllı değil yani bir saldırı olunca durdurdum ve şu IP den şu porttan geldi diye haber vermiyor. Yazılımlar bu tür açıklamalar sunabiliyor. Sanıyorum donanım ve yazılım firewall bir arada olsa daha iyi. Bu tür uygulama sisteme yük bindirir ama çift çekirdekli işlemci ve iyi RAM varsa sorun olmamalı...
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
Kişisel kullanımda "paranoyak" derecede savunmam gerekli ise her türlü gereçlerden yararlanmalıyım. Modem ve İşletim sistemi güvenlik duvarlarının dört dörtlük koruma yapmasını bekleyemem.En azından bana göre değil. Yazılımsal güvenlik duvarı kullanılmalıyım ve kendi kurallarımı oluşturabilmeliyim.Kişisel savunmamda "firewall varsayılan" ayarlarının hiç bir önemi olmadığını gözlemledim.Gerçekten, yazlımcının benim kişisel bilgimi, kullanım alışkanlıklarımı bilmesi olanaklı değildir. Kendi tanım veya kurallarımı oluşturabilecek bir yazılım seçmeliyim. İnternet'te "firewall" aradığım zaman boğulacak derecede övme ve yerme ile karşılaşıyorum.Birileri aynı isimli firewall'i "tam güvenlikte" göklere çıkarırken bir başkası kaldırıp çöpe atabiliyor. İşte burada "kişisel güvenlik" ön plana çıkıyor. Kendi bilgime uygun, kullanımda kolay, kural oluşturabileceğim yazılım seçmeliyim. Yanında olmazsa olmaz "ek yardımcı" güvenlik destekliyiciler kullanabilmeliyim. Tam güvenlikten emin olduktan sonra teste tabi tutup kontrol eymeliyim. İçeriden ve dışarıdan oluşabilecek her türlü bağlantıyı denetim altına aldıktan sonra sabırla izleyip gerekiyorsa gerekli düzenlemeleri yapıp gönül rahatlığıyla kullanıma alabilmeliyim. Zor iş.Ama mutlu son bulunabilir.Sadece sabır, gayret, zaman ve bilgi. "BANA BİR KELİME ÖĞRETENE SONSUZ TEŞEKKÜRLER" |
|
|
||||
|
||||
|
Evet doğru diyorsun sabır, zaman ve gayret gerekli. Sonrasında yenilikleri takip edip gelişmelere paralel olarak sürekli güncelleme yapmak da gerekecek.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ben bu diyaloglardan herhangi bir çıkarım yapamadım
![]() (tek anladığım ikisi birden olmalı )Şimdi güncel bir Firewall programı mı yoksa kaliteli bir Firewall donanımı mı? benim sorumu bir kurum için düşünün ne dersiniz? FOREVER WINDOWS VİSTA!!!![]() ![]() "UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.) |
|
|
||||
|
||||
|
şimdi benimde kafam karıştı arkadaşlar.firewall donanım derken ne kastediliyor.firewall güvenlik duvarı değilmi ayrıca bazıları benim modemimin koruyucusu var kendinden diyor bunuda anlıyamıyorum nasıl olurki iki antivirüs aynı anda kurulamazken modemin ayrı bilgisayarın ayrı a.virüsü olabilirmi bayağı cahil hissediyorum kendimi kusura bakmayın.
|
|
|
||||
|
||||
|
yok kendini cahil hissetmene gerek yok zaten donanım olan firewalları büyük şirketler felan kullanır benm senin gibi ev kullanıcıların haberi olmaz....2 anti virüs programı bir sistemde çalışması iyi birşey değil çünkü sistem kararsız oluyor ama galiba firewall yazılımları ile donanımları bir birleriile kardeşçe geçiniyorlar
![]() firewall donanımı adsl modem gibi birşey işte ![]() FOREVER WINDOWS VİSTA!!!![]() ![]() "UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.) |
![]() |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Daha Fazla Duygu İfadesi Olmalı | hasantahsin | Önerileriniz | 15 | 20.08.08 05:18 |
| Seagate mi Yoksa Samsung mu? | ***redbull*** | Sabit Diskler | 14 | 14.05.08 13:52 |
| 768 MB 400 MHz mi, Yoksa 1 GB 333 MHz mi Daha İyi? | muhabir | Bellekler | 9 | 13.05.08 11:39 |
| NVIDIA Fizikten 5 Alır mı, Yoksa Sınıfta mı Kalır? | Emmett Brown | Haberler | 0 | 01.03.08 02:36 |
| Bu ne? Bir Fare mi, Yoksa Bir Etiket Yazıcısı mı? | Emmett Brown | Haberler | 0 | 23.02.08 16:09 |