|
|
|
|||||||
| Diğer Kablosuz ağ, modem, FireWire kartları ve diğer tüm dahili donanımlar. |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
Arkadaşlar bilgisayarımın sistemi yeterli olmasına ramen bilgisayarım o kadar yavaş çalşıorki fareyi hareket ettirdiğimde bile takıla takıla hareket ediyor. hemen hemen bütün parçaları yeniledim, defalarca kez farklı cdlerle formatladım ama çözüm olmadı. sizce neden olabilir??
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Bize bilgisayarını oluşturan parçaları markalarıyla yazabilir misin? Bir de hangi işletim sistemini kullanıyorsun ve en son ne zaman kurulum yaptın? Biraz açıklayıcı bilgilere ihtiyacımız var.
|
|
|
||||
|
||||
|
SiSoft Sandra programı ile ayrıntılı şekilde özellikleri aşağıya yazdım. en son geçen hafta formatladım harddiskimi de geçen ay almıştım. işletim sistemim xp
Sİstem özelliklerim:: SiSoftware Sandra System Host Name : HALRAHCA-8F0BB3 User : halrahcaliskan Workgroup : WORKGROUP Processor Model : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz Speed : 2.40GHz Cores per Processor : 1 Unit(s) Threads per Core : 1 Unit(s) Internal Data Cache : 8kB, Synchronous, Write-Thru, 4-way, 64 byte line size, 2 lines per sector L2 On-board Cache : 512kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 lines per sector System System : P4VM800 Mainboard : P4VM800 Bus(es) : AGP PCI IMB USB i2c/SMBus Multi-Processor (MP) Support : No Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes System BIOS : American Megatrends Inc. P1.50 Total Memory : 512MB DDR Chipset Model : ASRock Standard Host Bridge Front Side Bus Speed : 4x 133MHz (532MHz) Total Memory : 512MB DDR Memory Bus Speed : 2x 133MHz (266MHz) Video System Adapter : NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (256MB DDR, AGP 3.00, PS 2.0, VS 2.0) Physical Storage Devices WDC WD1600JS-60MHB5 3.5" 160GB (SATA300, 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (C: ) (D: ) ASUS DRW-1608P3S (ATAPI66, DVD+-RW, CD-RW, 64kB Cache) : N/A (E: ) Logical Storage Devices Hard Disk (C: ) : 75GB (NTFS) @ WDC WD1600JS-60MHB5 3.5" 160GB (SATA300, 7200rpm, 8MB Cache) Hard Disk (D: ) : 75GB (NTFS) @ WDC WD1600JS-60MHB5 3.5" 160GB (SATA300, 7200rpm, 8MB Cache) CD-ROM/DVD (E: ) : N/A @ ASUS DRW-1608P3S (ATAPI66, DVD+-RW, CD-RW, 64kB Cache) 3.5" 1.44MB (A: ) : N/A Peripherals LPC Hub Controller 1 : ASRock VT8237 PCI to ISA Bridge Audio Device : ASRock VT8233/A AC'97 Enhanced Audio Controller Serial Port(s) : 1 Parallel Port(s) : 1 USB Controller 1 : ASRock VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets) USB Controller 2 : ASRock VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets) USB Controller 3 : ASRock VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets) USB Controller 4 : ASRock VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets) USB Controller 5 : ASRock VT6202/12 USB 2.0 Enhanced Host Controller System SMBus Controller 1 : VIA VT823x SMBus Printers and Faxes Printer : Microsoft Office Document Image Writer Driver (300x300, Colour) Network Services Network Adapter : VIA Compatable Fast Ethernet Bağdaştırıcısı - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası (Ethernet, 100Mbps) Power Management Mains (AC) Line Status : On-Line Operating System(s) Windows System : Microsoft Windows XP (2002) Professional 5.01.2600 (Service Pack 2) Platform Compliance : x86 Performance Tips Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity. Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip. |
|
|
||||
|
||||
|
bilgisayarın açılıştada yavasşsa şu yolu kullan haydası olur başlat>çalıştır>msconfig> acılan pencereden en sonda baslangıç var buradan pc baslarken çalısan programları kaldırabilirsin eger cok programla pc baslarsa yavas çalısır
eger internette yavaşsan ve ınternet explorer kullanıyosan şu yolu dene ınternet explorer sayfasında >araçlar internet seçenekleri>tanımlama bilgisini sil dosya sil yolunu kullan ayrıca internete girerken firefox la girmeni tercih ederim buradan edinebilirsin http://www.programlar.org/download/mozilla.firefox.html BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖGRENCİSİ |
|
|
||||
|
||||
|
İşlemci fena değil, disk ve sürücü iyi ama sanırım sistem belleğinin 512 MB olması biraz kasma yapıyordur.
|
|
|
||||
|
||||
|
ama bu kadar olmamalı ben bu makinada hiç bir şey yapamıyorum. aşırı yavaş ve hiçbir program da kurmadım. bomboş olmasına ramen bu kadar yavaş. bütün donanım parçalarını teker teker yeniledim yine aynı şey. eski ana kartın gigabyte'dı değiştirdim, ekran kartını değiştirdim, işlemciyi,harddiski hepsini değiştirdim hiç bir şey olmadı geçenlerde bilgisaayarcıdan geçici olarak bi 1gb ram alıp taktım yine bi değişiklik olmadı
ayrıca işlemci ısısınnı test ettim tam 60.50C derece fan devri 3000rpm bu dördüncü değiştirdiğim fan bu da anormal değilmi?? |
|
|
||||
|
||||
|
Çok yüksekmiş sıcaklık ve neden takılıyor bir garip çünkü herşeyi değiştirmene rağmen hiçbiri nasıl fark getirmedi...
|
|
|
||||
|
||||
|
donanım parçalarının birbirlerine uyşmazlığı olabilirmi acaba?
|
|
|
||||
|
||||
|
Bazen olabiliyor ama çok sık rastlanmıyor. Bir de uygun sürücüler kurulu mu ve BIOS ayarları nasıl baktınız mı?
|
|
|
||||
|
||||
|
bütün sürücülerin en yeni versiyonları fakat bir tek bios güncel değil. güncellememi tavsiye edermisiniz?
|
![]() |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Vista'nın Yavaş Kapanma Sorunsalı ve Bir Öneri | ICEEXOL | Windows Soru-Cevap | 9 | 06.08.08 08:44 |