|
|
|
|||||||
| İşletim Sistemleri Windows ve Linux'a dair her şey. |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
arkadaşlar selamlar format demişken şöyle bir konu varmıdır yoksa burada mı yazalım.bigisayarın parçalarını upgrade ederken hangi durumda format atılır veya sistemin yeniden kurulması gerekir.örnek olarak ram aldım.bu ramlar ile format atmaya veya sistemi yeniden kurmaya gerek yok ama en azından neler yapılır yeni ram alındığınd veya örnek olarak yeni bir hardidisk ,anakart, işlemci alındığında sistem aynı mı kalır yada format veya yeni kurulum gerekirmi.tşk
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
RAM, işlemci, DVD yazıcı, ikinci harddisk, kart olarak takılan diğer tüm donanımlar yeniden işletim sistemi kurulumu gerektirmez. İşletim sisteminin bulunduğu HDD'yi ya da anakartını değiştireceksen format ister. Anakart şayet aynısı olacaksa format istemez. Bazen yonga seti değişmese bile bilgisayarın format istediği oluyor ya da tersi durumda farklı yonga seti olsa bile format istemediği oluyor. Karışık olmadı umarım
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Sadece anakart ve disk değişirken format şart olacak. Anakart değişirken bazen istemeden de çalışıyor. O zaman ek sürücüler kuruyor ve çözüyor.
|
|
|
||||
|
||||
|
gayet açıklayıcı olmuş teşekkürler.emmett ve görkem eline sağlık.
|
![]() |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Parmak Belleğe NTFS Format Atmak İyi mi, Kötü mü? | Görkem Yıldırım | Dosya Konuları | 19 | 06.10.08 23:29 |
| Format Atmadan Sistem Kurulumu Nasıl Yapılıyor? | gakkos | Diğer | 14 | 01.09.08 23:42 |
| xp format atma sorunu | ookkaayy | Sorunlarınız | 1 | 05.08.08 12:51 |
| Acronis ile 5-10 dakikada format.[Resimli] | muhabir | Tavsiye Ettiğiniz Yazılımlar | 6 | 17.05.08 17:33 |
| Yahoo Onaylamadı, Microsoft da Pes Etmek Bilmiyor! | Emmett Brown | Haberler | 0 | 19.02.08 18:32 |