Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > İnternet ve Yazılım Dünyası > İşletim Sistemleri
İşletim Sistemleri Windows ve Linux'a dair her şey.

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 24.04.08, 10:17
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

ICEEXOL'ın Donanımı

Yer: Adana
Varsayılan Windows Vista 64 Bit Türkçe ve Ubuntu 64 Bit Dual Boot

Merhaba,

Linux dağıtımları arasında en çok tercih edilen dağıtım olan Ubuntu'yu Vista ile beraber kullanabilirsiniz...

1

İlk olarak Windows Vista kurulu sabitdiskimizi Linux'a uygun olacak şekilde bölümlendireceğiz.

Bilgisayar Yönetimi-Disk Yönetimi yolunu izleyin.

2

1. resimdeki bölümde Vista size uygun boyutu sunacaktır.Ben 8.3 GB lık bir alanı Linux'a ayırıyorum.

3

Küçültme işlemi için yaklaşık 1 ila 1,5 DK arası beklemeniz gerekiyor.Beklemenin ardından ,panel görünümü aşağıdaki gibi gözükecektir.

4

Evet,Vista içerisinden Linux'a yeteri kadar yer ayırdıktan sonra,Ubuntu medyamızı optik sürücümüze takalım ve sistemi bu medya ile başlatalım.

Kurulum kısmına basarak devam edelim.

Not:

Eğer seçenekler İngilizce olarak karşınıza gelirse,F2 tuşuna basarak istediğiniz lisanı seçebilirsiniz.

5

İşletim sistemini hangi dil ile kullanmak istiyorsanız,seçin ve devam edin.

6

Resimde gördüğünüz yeri işaretleyin ve devam edin.

7

Bilgilerinizi,özellikle şifrenizi düzgün bir şekilde yazdıktan sonra devam edin.

8

Install tuşunu kullanarak devam edin.

9

Kurulum dosyaları ve ek bileşenler yükleniyor.

10

Kurulum tamamlandı.Yeniden Başlat'a tıklayın.

Evet.10 saniye içerisinde istediğiniz gibi Ubuntu veya Vista'yı seçerek giriş yapabilirsiniz.

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
windows, vista, bit, turkce, ubuntu, dual, boot

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Vista Ultimate İçin SP1 Türkçe Dil Paketi ICEEXOL İşletim Sistemleri 1 15.08.08 21:16
Windows Vista Service Pack 1 Türkçe Final İndirin ! tegmen İşletim Sistemleri 44 15.08.08 13:09
Windows Vista SP1 Türkçe Kurtarma CD'si Oluşturalım ICEEXOL İşletim Sistemleri 1 13.05.08 20:33
Windows XP Service Pack 3 Final Türkçe indirin! tegmen İşletim Sistemleri 10 08.05.08 20:20
Windows XP Açılışında *Boot.ini Dosyası Eksik* Hatası ve Çözümü ICEEXOL Windows Soru-Cevap 1 08.05.08 18:14