Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > Donanımlar > Anakartlar
Anakartlar Sisteminizin tüm performansının bağlı olduğu bileşenler.

Yanıt

LinkBack Başlık Araçları
Eski 11.04.08, 23:45
chc_ytu Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

Yer: İstanbul
Smile VIA Linux'a Değer Vermeye Başladı

Via, Linux Foundation Collaboration zirvesine paralel olarak sitesinde yaptığı açıklamayla açık kaynak geliştirme camiasına destek için yeni bir atılım başlattı. Yeni atılım Via için ilgi duyduğu pazarlarda rakiplerine karşı avantaj getirebilir.

Via, bu ay açacağı Via resmi Linux sitesiyle (henüz ortada yok) atılımına başlıyor. Site ilk başta CN700, CX700/M, CN896 ve yeni VX800 yonga setleriyle ilgili bilgi, sürücü, teknik doküman ve kaynak kodunu barındıracak. Diğer ürünler için destek ve resmi forum sayfaları da plan dahilinde. Önümüzdeki aylarda ise Via açık kaynak camiasıyla birlikte 2 boyut, 3 boyut ve video hızlandırma desteği üzerine çalışmaya devam edecek.

Via bu çalışmaları çeyrek yıllık döngülere yayarak çekirdek ve büyük Linux dağıtımlarıyla paralel ilerletmeyi de planlıyor. Gerektiği zaman beta sürümler ve hata takip/raporlama özellikleri de bulunacak.

Bunun önemi aslında basit bir Linux desteğinden büyük. Via böylece Linux ve açık kaynak kullanıcılarına çok temel noktalarda daha fazla destek sunacak. Sözgelimi bugün büyük üreticilerin donanımlarıyla Linux çokluortam bilgisayarı kurmak aşamasında belli zorluklar var. En basitinden donanım üzerinden HD hızlandırmasına sürücü desteği zayıf; yüksek tanımlı videoyu Vista altında %10 işlemci kullanımıyla izleyebilirken Linux altında izlemeye kalkarsanız işlemcinizin tüm zamanını götürebilir. Aynı şekilde yonga seti sürücü destekleri de sıkıntılı olabiliyor.

Via bu projesini gerçekten hızlı sürdürürse düşük maliyetli ve ucuz sistemler alanında daha fazla söz sahibi olabilir. Intel de Atom'la Via'nın çöplüğüne girmeye hazırlanırken Via'nın böyle bir atılım yapması akıllıca görünüyor.

Ne kadar hızlı ilerleyeceği, ne kadar kabul göreceği ve devler arasında yerini ne kadar iyi koruyabileceğini ise göreceğiz.

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

"UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.)
Alıntıyla Yanıtla
Eski 12.04.08, 09:43
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

VIA zaten hep ucuz sistemlere oynamaya başladı. Linux olacak ki sistem ucuza çıksın

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 16:25
ramdeon Kullanıcısının Avatar'ı
Üye

ramdeon'ın Donanımı

Sayın moderatörüm (chc_ytu ),

İmzanıza baktım da, biraz çelişkili olmuş... " Daima Vista " demişsiniz (Türkçemize sadık kalalım), ama Pardus'un site çubuklarından var. Pardus'u destekliyorsunuz, ama Vista için daima demişsiniz....

Başlığınıza yanıt olarak da : Linux %1 oranında kullanılan bir işletim sistemi olmasından dolayı, içim rahat etmiyor kullanmaktan ötürü. WinXP kurdum o yüzden de... Belki deneme amaçlı Vista kullanabilirim. AMD K6 400 MHz'de çalışabiliyormuş. Belki denemek için kullanabilirim, umarım sürücü sorunu olmaz...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 16:31
chc_ytu Kullanıcısının Avatar'ı
Genel Moderatör

chc_ytu'ın Donanımı

Yer: İstanbul

Alıntı:
Orijinalini gönderen: ramdeon Mesajı görüntüle
Sayın moderatörüm (chc_ytu ),

İmzanıza baktım da, biraz çelişkili olmuş... " Daima Vista " demişsiniz (Türkçemize sadık kalalım), ama Pardus'un site çubuklarından var. Pardus'u destekliyorsunuz, ama Vista için daima demişsiniz....

Başlığınıza yanıt olarak da : Linux %1 oranında kullanılan bir işletim sistemi olmasından dolayı, içim rahat etmiyor kullanmaktan ötürü. WinXP kurdum o yüzden de... Belki deneme amaçlı Vista kullanabilirim. AMD K6 400 MHz'de çalışabiliyormuş. Belki denemek için kullanabilirim, umarım sürücü sorunu olmaz...
Vistadan vaz geçmek biraz zor ama Pardus'üde Türkçe bir girişim olduğu için destekliyor ve kullanıyorum. Başka linux sürmleri kullandığımda oldu tabiki ama bu onları vista ( ya da Pardus 2008 ) kadar sevdiğim manasına gelmez. Ayrıca Vİstaya para verdim onun için seviyorum belki Pardus ile gönül bağı var
Linux kullanıcılarının az olması benide rahatsız ediyor. Vistayı kaldıramayacak olan sisteme sakın kurma! Sonra Windows 7'ye kadar Vistaya töbe dersin

FOREVER WINDOWS VİSTA!!!

"UCUZ MALA PARA VERECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİM!" (K.K.)
Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 18:55
ramdeon Kullanıcısının Avatar'ı
Üye

ramdeon'ın Donanımı

Alıntı:
Orijinalini gönderen: chc_ytu Mesajı görüntüle
Vistadan vaz geçmek biraz zor ama Pardus'üde Türkçe bir girişim olduğu için destekliyor ve kullanıyorum. Başka linux sürmleri kullandığımda oldu tabiki ama bu onları vista ( ya da Pardus 2008 ) kadar sevdiğim manasına gelmez. Ayrıca Vİstaya para verdim onun için seviyorum belki Pardus ile gönül bağı var
Linux kullanıcılarının az olması benide rahatsız ediyor. Vistayı kaldıramayacak olan sisteme sakın kurma! Sonra Windows 7'ye kadar Vistaya töbe dersin
Win7 de eğer Vista tabanlı olacaksa, XP'ye devam ederim...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 19:10
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Görkem Yıldırım'ın Donanımı

Yer: Varşova

Windows 7 de epey köklü değişim yapmak istiyorlar sanırsam.

Mim. Müh. Görkem YILDIRIM, MCSE: Security 2003
PCnet Bilgisayar ve İnternet Dergisi Donanım / Teknoloji Yazarı
Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 19:20
erkanc Kullanıcısının Avatar'ı
Kıdemli Üye

erkanc'ın Donanımı

Yer: TRABZON

heralde tavsiye edilen bellek 3 gb en az çift çekirdekli işlemci diye bir donanım listesi microsoft sunarsa kimse şaşırmasın

Ne Ati ciyim ne nvidia cı ne intel ci nede Amd ci
Alıntıyla Yanıtla
Eski 06.08.08, 19:25
serkandurmaz Kullanıcısının Avatar'ı
Üye

serkandurmaz'ın Donanımı

Yer: istanbul
serkandurmaz kullanıcısına MSN Messenger üzerinden mesaj gönder

diyorlar diyorlar da üstadım her yeni gelen windows sürümü sistem kaynaklarını daha beter kullanmaya devam ediyorlar.
donanımlar şaha kalktı müthiş performanslara geldi ama kullanıma bağlı olarak hizmetleri açıp kapasalar keşke aero iyi bir yenilikdi ama pek o kadar da performans sağlamıyor oyunlarda
vista sp1 kullanıyorum kasma yapıyor ama pek o kadar da değil
bence dual ram olursa birde 64 bit versiyon olusa vistada kasma olmaz

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Etiketler
via, linuxa, deger, vermeye, basladi

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
DirectX 11 Hazırlıkları Başladı, Intel'e Kıyak Yok! Görkem Yıldırım Haberler 0 12.07.08 13:13
A-Data Parmak Belleklerde 32 GB Dönemi Başladı Görkem Yıldırım Haberler 12 01.06.08 23:57
ATI Mobility Radeon HD 2700 Görünmeye Başladı Emmett Brown Haberler 0 28.02.08 12:22
eSATA Cihazların Güç Sorununu Bitecek Çalışmalar Başladı Emmett Brown Haberler 0 26.02.08 14:41
Android Sonrasında Sektörde Hareketlenme Başladı Emmett Brown Haberler 0 20.02.08 18:02