|
|
|
|||||||
| Optik Sürücüler Yeni nesil optik sürücülerden hangisini, neden seçmeli? |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları |
|
|
||||
|
||||
|
//pc kolojiye ilk konumu açıyor ve ilk sorumu soruyorum hepimize hayırlı uğurlu olsun
birazdan yazacaklarım bir film değil tamamen tarafımdan yaşanmış bi olaydan alıntıdır![]() Arkadaşlar bundan birkaç hafta önce (bununla alakası olduğunu sanmıyorum ama) hdd mi boşaltırken bir oyunu silmeden once bi açtım sonra boş ver açmayı deyip açılmadan görev yenticisinde sonlandırmış ardındada silmiştim bu olayı tekiben yaklaşık bir saat kadar sonra sağ alt köşede filanca dll dosyasında hata var chkdisk uygulamasını çalıştır dedi hataya iki gün baktıktan sonra chkdiski çalıştırdım ama tamamlayamadı sonra yeniden başlatma ekranında vs ısrar edip tamamlattım. şimdi gelelelim soruna bu olaylardan sonra bilgisayar ara ara sebepsiz yere kitlenmeye başladı ama öyle sıradan bir kitlenme değil ekranda görüntü kitleniyo hiç bişeye cevap vermiyor reset atmak gerekiyor çoğunluklada dvd kopyalarken oluyordu kopyama ortalarında biyere gelince kitleniyordu (3 dvd yaktım)çok nadir olmakla birlikte dvd takmadığım zamanlardada kitlenme olyordu mesela deamon tolstan office 2007 nin image ını açıp yüklemeye kalktığımda kitlenmişti en son ikicisinde sorunsuz yükledim tabi bu kitlenmelerden bıkıp mecburen format attım amma düzelmedi. format sonrası artık dvd ye bir film vs takıp izlerkende kitlenmeye başladı ama dvd yi çıkarınca düzeliyordu firmware update ini yaptım yaptıktan sonra bi süre düzelme oldu 3-4 dvd kopyalaya bildim ama en son kopyaladığım jack keane dvd sini çok anormal kopyaladı gözle görülür büyük halkalar yaptı üzerine sanki kazımış gibi dvd yi geri taktığımda kitlendi ve dvd çıkarmakta para etmedi reset attım yeniden başlattım dvd yi bidaha taktım bu sefer sorunsuz okudu oyunu çıkardı yani çalıştı. ve yine çok anormal bir olay daha 1 gün öncesine kadar çok rahat bi şekilde izlediğim dvd filmi kuzene kopyaladım sonra(1 gün sonra test etmek aklıma geldi) orjinal dvd yi bidaha pc ye taktığımda pc hoperlöründen iki uzun biip sesi geldi sallamadım bi süre son sürekli biip sesi başladı bilgisayar kitlendi dvd yi çıkardım normale döndü ama ses kesilmedi sağı solu kapattım yeniden başlat dedim ama ses kesilmedi sonra uzunca kapatma düğmesine basıp bilgisayarı kapattım yeniden açtım dvd yi bidaha taktım bi süre sonra gene iki biip (uyarı atışı) geldi hemen dvd yi çıkardım.ardından kopyaladığım dvd yi taktım sorunsuz okudu ama oda ilk başta sorun cıkarmasada bi süre sonra aynı olduğunu anladığındanmıdır nedir iki biip sesini çıkardı bende çıkardım daha dvd takmadım.en son olarak dün bir boş dvd taktım taktığım gibi bilgisayarı kitledi çıkarınca düzeldi. noluyor kardeşim dvd me cinmi girdi böyle bir sorun yaşayan gören varmı lütfen yardım.sorunun ağırlıkla dvd den kaynaklandığını düşündüğümden konuyu buraya açtım ama bir kaç kez dvd den bağımsız kitlenmesi sorunun başka birşeyden olabileceğinide düşündürüyor lütfen yardım sorun neyde.En son hasantahsin tarafından düzenlenmiştir : 26.03.08 05:49. |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Halkaların oluşması pek hayra alamet değil. Bu belleklerinde ya da sabit diskinde olan bir arızadan dolayı veri kopyalanma sırasında gecikmelerin olduğunu gösterir. DVD yazıcı her ne kadar buffer underrun desteklese de kimi bilgisayarlarda sabit disk çok kasıldığında bu sorunla karşılaşman normal.Yani hangi makine olursa olsun, Crysis oynarken DVD yazamazsın
Çünkü diskler ve bellekler tam güç çalışıyor. DVD yazıcıya veri gönderme şansı olmuyor. Bence başka bir sabit disk denemeye çalış. Sorun çözülmezse belleklere geleceğiz. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nero haricinde bir yazılım deneyebilirsin dediğin gibi.
|
|
|
||||
|
||||
|
abi şaka yapıyodum nerodamı derken dvd leri roma taktığım gibi kitleniyor bazen kopyalamama gerek yok herzaman hem neden kimsede hata veremyen nere sadece bende hata versin bukadar yılldır kullandığım halde üsütüne bide format attığım halde
|
|
|
||||
|
||||
|
Valla IDE kablosunu bir değiştir derim. İçinde bir telin bile temassızlık yapması buna neden olabilir.
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
|
|
|
||||
|
||||
|
ide kabloyu bağladım dvd kopyaladım sağlıklı bi şekilde şimdilik bir sorun yok ama hemen sevinmemek lazım firmware update apdığımdada 2-3 dvd kopyalamama izin vermişti
bakalım bozacakmı kendiniyardım için teşekkürler |
|
|
||||
|
||||
|
Ne demek. Sanırım derdin çözüldü. PCkoloji.com forumları sadece sorunlarla ilgilenmek için değil, sorunları çözmek için var.
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
ama şimdiyekadar bi sıkıntı olmadığına göre çözülmüşde olabilir denemelerden mütevellit dvd lerim bittiği için yeni dvd almadan tam test edemiyorum![]() |
![]() |
| Etiketler |
| dvd |
| Başlık Araçları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Ofis Bilgisayarı İçin Tavsiyeler | enuroglu1 | Sistem Önerileriniz | 26 | 16.06.08 11:12 |
| acıl yardım | PCkolog | İşlemciler | 4 | 03.06.08 22:45 |
| Alienware'den Dünyanın En Hızlı Dizüstü Bilgisayarı | Görkem Yıldırım | Haberler | 0 | 01.05.08 12:58 |
| NEC SX-9, Dünyanın En Güçlü (839 TFLOP) Kişisel Bilgisayarı | Emmett Brown | Haberler | 0 | 27.02.08 01:34 |
| Samsung'un Yeni Cep Bilgisayarı: SPH-M4650 | Emmett Brown | Haberler | 0 | 20.02.08 17:33 |