Yorum eklemek, hediye kazanmak, forumda başlık açmak ve oyun oynamak için üyelik gereklidir. Üye olmak için hemen buraya tıklayın.
Geri dön   PCkoloji.com > İçerik > Ürün İncelemeler
Ürün İncelemeler PCkoloji.com editörlerinin yaptığı detaylı donanım incelemeleri.

Comment

LinkBack İnceleme Araçları
Görkem Yıldırım Kullanıcısının Avatar'ı
Logitech Z-10 2.0 Hoparlör Seti
Varsayılan Isınma Turları

Herhalde müzik dinlemeyi sevmeyen yoktur. Bilgisayar sahibi olup da müzik dinlememek olmaz. Müzik zevkini oluşturan seride ses kartı dışında önemli bir bileşen daha var; hoparlörler. Çoğu bilgisayarla birlikte basit hoparlörler sunuluyor. Hele dizüstü bilgisayarlarda durum pek iç açıcı değil. Bas deseniz hiç yok. Tizler ve midler birbirine karışarak kulağımıza ulaşıyor. LCD monitörlerin bazılarında dahili stereo hoparlörler var ama bunlardan da çoğu zaman fazla güç beklemek hayal oluyor. Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım. Bilgisayarla film izleyenler ve basit oyunları oynayanlar ses kalitesinin durumunu net olarak anlayamıyor. İyi bir hoparlör seti kullanılmaya başlanınca fark net olarak anlaşılıyor. Gerçekten de iyi bir setle kulaklarınız bayram yapabilir!

İçerik

<< <    Sonraki Sayfa: İki Hoparlör Kime Yeter Demeyin! (Sayfa 1 / 8)    >  >>

Eski 28.04.08, 14:09
blanca Kullanıcısının Avatar'ı
Yeni Üye

selamlar ..yöetici arkadaşım Görkemın elerine sağlık çok bilgilendirici bir açıklama..bende z10 almayı düşünüyorum fakat kafamda bi soru işareti var..ben evde kücük bi home stdyo kurmak istiyorum..bi sorum alcak .z10 içinde entegre bir ses kartı varmı? varsa bu ilk başlangıç icin işimi görürmü mıdı klavye alcam bidee..bide bağlantı konusunda sıkıntı yasarmıyım cunku z10 nun bağlantısı usb de ..şimdi işin içinde mixer,midi klavye,cubese sx gibi bi setup var logotech z10 bu donanıma tam performans uyum sağlayabilirmı ..şimdidien teşekkur ederimm...başarılar
Alıntıyla Yanıtla
Eski 28.04.08, 14:12
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: İstanbul

Hoşgeldin Blanca. Bildiğim kadarı ile Z10'un içinde bir ses kartı var. Çok güzel ve sağlam hoparlörler ondan nasıl o kadar ses çıkıyor inanılacak gibi değil. Senin olay cidden bir stüdyo olayı. Görkem hocam bu konuda daha deneyimli. Sana Tiesto'yu kıskandıracak bir stüdyo yapabilir
Alıntıyla Yanıtla
Eski 28.04.08, 14:17
Yeni Üye

Smile selam emmet

emmet brown ..bencede çok iyi bi ses ...bikaç magzada deneme fırsatı buldum gerçekten mukemmel bi ses kalıtesi var ..mesleğim icabı ses ve müzik işilye fazlasıyla haşırn eşitim ..ama bu setup kurmam gerek artık ve birilerinin bana yardım etmesı lazım umarım tnetici arkadaş yardımcı olur..:-) sitenizin kalıtesi ve ilginiz için şimdiden teşekkur..
Alıntıyla Yanıtla
Eski 28.04.08, 14:22
Emmett Brown Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: İstanbul

Ne demek işimiz bu. Görkem arkadaşımızda Hercules DJ konsolu bile vardı. Kendisiideal stüdyo nasıl kurulacağı konusunda bilgili ama birazdan gelir heralde.

Bu arada Z-10 da LCD ekran var diye biraz pahalı kalabilir. Aynı kalitede Creative'in de üst seviye Gigaworks T20'si var. Aşağıya hemen resmini koydum. Hem birbirlerine benziyorlar, hem de aynı anda çıktılar piyasaya. Rakip olarak...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 28.04.08, 14:43
Yönetici

Yer: Varşova

Yok efendim bunun içindeki dahili ses kartı sizin ihtiyaçları katiyen görmez. Zaten kapalı bir sistem. Yani bilgisayara USB'den bağlayınca ses geliyor hepsi bu. Logitech Z-10'a Midi klavye gibi harici bir cihaz bağlamak isterseniz ayrı ses kartı lazım çünkü Z-10'un ses girişi de midi girişi de yok.

Bilgisayara yazılım yükleyip Midi klavye bağlayacaksanız gelişmiş bir ses kartı lazım. Bunda gerekli sayıda giriş-çıkış ve gelişmiş bir ses işlemcisi olmalı. Sonra bilgisayardan çıkıp USB değil de düz bağlantıyla hoparlör setine girin. Yani o nedenle Z-10 tavsiye edemem ses çalışmaları için.

Önce girişi-çıkışı kuvvetli ve midi klavye destekli bir ses kartı bulmak lazım. Sonra ondan çıkış alıp miksere ve mikserden de hoparlör setine geçilecek. Hoparlör seti olarak Emmett'in dediği Creative T20 uygun. Arkasında analog stereo ses girişi var. Fiyatı 170 YTL. Aslında Z-10'da da analog stereo ses girişi var ama daha pahalı (285 YTL). Fiyat farkı ekran ve USB bağlantıya gidiyor ve siz bunları tam verimle kullanamayacaksınız.
Eski 29.04.08, 14:36
Yeni Üye

bilgiler için çok teşekkür ederim görkem hocam..anladım hocam zaten her iki şekildede ses kartı alcam m-audio muya44 gibi sanırım..gerçi fiat konusunda logitech z10 225ytl ye buldum..midi çokışının olmaması gerçekten büyük bi problem sanırım
logitech i kullanarak farklı bi altarnetif uetebilirmiyiz acaba ?siz ne dersiniz hocam?
Alıntıyla Yanıtla
Eski 29.04.08, 14:51
Yeni Üye

hocam bişey daha sromak istyorum kusura bakmazsan..demin okurken yanlış anladım sanırım.z10 un analog stereo çıkışı var demişiniz ben yo diye okumuşum yani usb dışındada bir bağlantı yapabiliyoruz ..usb sadece z10 uzerindeki ekranı bazı menulere geçiş için kullılıyor dogru anlamışmıyım ..yani ,t20 de z10 da var olan analog stereo çıkışndan ses kartına bağlantı yapmıyormuyuz? bu tür bi bağlantıda z10 u usb den pc bağlayamazmıyız:?
Alıntıyla Yanıtla
Eski 29.04.08, 15:49
Yönetici

Yer: Varşova

Şimdi bu fotoğrafta gördüğün gibi Z-10'un USB girişi ve bir de analog girişi var. Analog girişten mp3 çalar, TV vb bağlayabilesin diye. O zaman sesi yine veriyor ama USB girişi kullanmayınca düz set gibi çalışıyor. Yani ekran numara oluyor.

USB den kullanırsan bu kez alacağın Maudio ses kartından faydalanamayacaksın. İyisini ses kartını takıp, ses kartından gelen çıkışı miksere vermek. Mikserden aldığın ses çıkışını da hoparlöre aktarmak. Z-10'un arkasındaki bu analog ses girişine mikserden ses alabilirsin. Ama dediğim gibi USB kullanmadığından Z-10'un özelliği ve üstünlüğü kalmaz.

Z-10'un hakkını vereyim USB'den bağlayayım dersen bu kez alacağın ses kartı ve mikserin anlamı kalmaz
O nedenle Creative hoparlör seti senin plana daha çok uyar dedim.
Eski 30.04.08, 01:29
Yeni Üye

Varsayılan teşekkur..

verdiğin bilgiler için çok sagol hocam.dediğini yapacagım..mantıklı..
Bakalım sırasıyla seti toparlamaya çalışacagım..mixser konusunda nasıl yardımcı olabilirsin görkem hocam olabildigince ekonomık ama benim için ilk başlangıç için işimi görebilecek bişeyler..nası bişey almalıyım sizce..
Alıntıyla Yanıtla
Comment

Etiketler
z10, usb, speaker, logitech, hoparlor

İnceleme Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Yazılarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Foruma git

Benzer Başlıklar
İncelenen Ürün İnceleyen Kategori Mesajlar Son Mesaj
Microlab M-600 2.1 Hoparlör Seti Emmett Brown Ürün İncelemeler 13 09.06.08 22:23
Bluetooth Bağlantılı Motorola EQ5 Portatif Hoparlör Emmett Brown Haberler 0 26.02.08 15:15
Bluetooth'lu Hoparlör Samsung YA-BS900, Bambaşka! Emmett Brown Haberler 0 26.02.08 14:45
Razer'dan THX Sertifikalı İlginç 2.1 Hoparlör Seti: Mako Emmett Brown Haberler 0 23.02.08 15:28
Böyle Bir Hoparlör Tasarımını Göreniniz Oldu mu? Emmett Brown Haberler 0 09.02.08 01:32