pckoloji sitesinin var olan bilgiyle yetinmeyen...etiket üzerindeki bilginin sadece öylesine yazıldığına sonuna kadar inanan,gerçekçiliği kendine ilke edinmiş,herşeyin yapabildiğinde çok daha fazlasını yapabileceğine inanan naçizane yazarı bendeniz eee pc yi dar ağacından almaya geldim..

...
sayın editörümüz test ettmiş ve bize bilgiler vermiş bu küçük canavar hakkında..herşey oldu bitti..ama en güzel taraf yorumlamak..efendim çok hızlı değilde,ekranı küçükte,pili azda,sabit diski çok azda falanda filan...bakın gerçekçilik işte bu noktada devreye giriyor..neymiş o efendim zaten üreten adam..CRYSİS OYNAYABİLİRSNİZ dememiş..hatta oyun kelimesi hiç telaffuz edilmedi bile böyle bir cihazdan güç beklemek yanlış olur bence..malum günümzde pc denen alet üzerinde en çok kullanılan 3 tane program var bunlar...WEB TARAYICILARI+MSN+VİNAMP+..pc kültrünün tanımı bu üç programda mevcut...ve ben dahil çift çekirdek yada 4 çekirdek işlemci kullananlar bile bunları kullanıyorlar,dikkat çekerim en çok...oyun oynamak farklı bir zaman dilimi...oyunu katmıyoruz pc kullanımına..
hal böyle olunca..bide bir nokta var...saydığım 3 programda dikkatinizi çekerim hiç biri sistem gereksinimi olarak efendim 1 GB 800 MHZ RAM+İNTEL YADA AMD 1.6 GHZ İŞLEMCİ+1.5 GB BOŞ DİSK ALANI+512 MB 256 BİT DX10 DESTEKLİ EKRAN KARTI..bunların hiç birini istemiyorlar...BİR VEB tarayıcısı en çok 350 mhz işlemci istiyor ve 800x600 görüntü verebilecek (DAHİLİ YADA HARİCİ )fark etmez ekran kartı yada ona benzer bişi.istiyor..

msn deseniz yine öyle çok düşük(cepte bile çalışıyr)...winampsa eskiiiiii bir CELERON 533 te bile canavar gibi çalışıyor saydıklarımın hepsi CELERONDA sorunsuz çalışyor.canlı örneği bizim üst katta var...yani..900 mhz lik herne olursa olursa internet ve ofis tabanlı her uygulamayı sorunsuz çalıştırabiliyorsa bir 2.0 ghz core2duo ilemcili NOTBOOK la arasında pekte bir fark olmasa gerek..parasıda boyutuda çok makul...ve sistem belleğini beğenmeyenlere hangi sistem oyun anı hariç 1 gb tan fazla sistem tüketiyor(vista hariç)...lafım (xp)ye..yok ennnnnnnnnn fazla 600 mb..tır örneğin...yani son sözüm bir şeyi kötülerken yada eksik yönlerini ortya çıkarırken mutlaka YAPAMADIKLARI YAPABİLDİKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA olursa işte ozman vur yerden yere...

bide en çok bir medya oynatıcı olur..film izeleyebilmek için..e bunuda yapar heralde.....