Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03.05.08, 23:06   #8 (Link)
chc_ytu
Moderator

chc_ytu Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: İstanbul
Fotoğraf Albümü

Alıntı:
Orijinalini gönderen: Emmett Brown
Çalışma mantığı şu şekilde: Bu sistemler homeplug olarak geçiyor. Bilgisayarınızdan çıkan ethernet kablosunu bir şekilde prize bağlıyorsunuz. Elektrik hatları evin içerisinde ağ şeklinde olduğu için belli mesafeler dahilinde başka prize de aynı cihaz takıldığında araya ağ kurulabiliyor. Hatta binalar arasında da bu şekilde iletişim kurulabileceği gerçeği var. Arada mahalle trafosu gibi şeyler olursa iş zora biniyor. Yani bir binada giriş katı ve 6.kat arasında bu tip bir bağlantı kolayca yapılabilir. 2-3 bina yandaki komşu apartman için işiniz biraz şansa kalmış. Ülkemizdeki elektrik hatları parazitli olduğu için sorun olabileceğini düşünüyorum. Mesela çoğu binada toprak hattı yok. Ayrıca su ısıtıcı falan çalıştırıldığında düşen voltaj ve kısılan ışıklar neredeyse her binada mevcut. Bu tip aşırı yüklenmeler sistemlerde zaman zaman kopmalara neden oluyormuş diye duydum. Kısacası bu şekilde arkadaşlar. Türkiye'de 14 ve 85 Mbit bağlantı sağlayan modelleri rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Aynı hanede kablosuz iletişim sorunu yaşayanlar için başarılı bir ürün çeşidi diyebiliriz.
Voltaj değişimlerinden felan etkileniyorsa ülkemizde çalışması çok zor Ben şimdiye kadar normal bir pirizden tam olarak 220-230volt çıktığını hiç görmedim ya 210larda yada 230larda...ortası yok

((( ölçtüysem bile hatırlamıyorum...ayrıca voltmetrem sağlam )))

Test sonuçlarını bekliyoruz GÖRKEM BEY

En son chc_ytu tarafından düzenlenmiştir : 03.05.08 23:15.
chc_ytu çevrimdışı.   Alıntıyla Yanıtla