Arkadaşlar yine bir sorunla karşınızdayım.

Malumunuz geçenlerde gecikmeli yazma başarısız uyarısı vardı o düzeldi ama nasıl oldu hatırlamıyorum
Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 1 dakika sonra hard diskten geldiğini sandığım bir çıt sesi ve müteakiben bir ya da iki defa daha böyle düşük sesli bir çıt sesi geliyor ve ekran öylece kalıyor bilgisayara hiç bir şekilde kumanda edilemiyordu. Acronisle aldığım yedeği kurtarma cd'mle yüklemeye çalıştım ve yükledi gösterdi fakat bilgisayarı çalıştrınca da siyah ekranda NTLDR eksik takrar başlatın uyarısı verdi fakat tekrar başaltmaların hiçbir faydası olmayınca format attım. Formattan sonra ise bilgisayar kilitlenmiyor fakat şimdi de açılışta primary master drive fails, Press f1 to continue, press del to enter setup diyor.
Del deyip bios'a girince primary master hizasında auto ayarlı ve o da samsung 80 gb ide hard disk. Auto'da enter'la girince lba değelerinin son ayarlarıma göre değişik olduğunu görüyorum ve manuel'e geçip bildiğim en son hali olan
Cylinders: 1024
Head : 255
Sector : 63'e alıp f10'la çıkıyorum bazen tekrar uyarı veriyor bazen de vermeden windows açılıyor.
Ancak hard diski söküp baktım üzerindeki Değerler şöyle
Number of Cylinders : 16383
Number of heads : 16
Number of sectors : 63.
Acaba bu durum hard diskteki bir arızadan kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa bios ayarlarından mı ve düzeltme imkanı var mı?
Mesajı okumak için gösterdiğiniz sabır ve yardımlarınız için teşekkür ederim.