bu konu hakikaten çok önemli bir konu ısı....ben geçenlerde bişi kafama takıldı ve uygulamaya koyuldum...sonuç mükemmel oldu...şöyle..pasif sogutma ile çalışan kartların üzerinde ki tasarım ektif olanlardan çok daha iyi,yani asalak olarak kasa içindeki havayı kullandıgı için kart..en ufak bir hava akımı ile sogumayı basarıyor...bende dedmki madem az bir hava yetiyor bu kartlara..şöyle özel bir sistem yapsam nasıl olurdu..bende tam kartın karşına bide kartın arkasına çok şeffaf ve ince 120 mm fan koydum..oldukçada sessiz fanlar zaten..kart iki taraftanda ablukada kaldımı..neyse çalıştırdım kasayı,ve call of duty oynamaya başladım..2 saat kadar sonra pc wizard da ısıya baktım ilk kaçtı onu unutmustum bakmaya ama oyundan sonra 22-20 drc arasında gidip geliyrdu rakamlar...ki oyun oymazsanız varın siz düşünün...sonuç olarak.aktif sogutma yapan kartlar kendilerini sogutmak için fan kullnıyrlar ve tasarım fazlada önemsenmez bence sonuçta tepesinde bir yaveri var kartın nasılsa..ama pasip s.kartlar daha önemsnerek tasarlanmıstır..kasa içindekiyle soguyorsa,kendini sogutan özel bişi olsa düşünün nasıl olur....slm..ve dua ile kalın...
|