bu tartışmanın sonuda işlemciler gibi yok deniyor ama var aslında...yonga seti üreten 2 tane firma var..hepsinin felsefesi farklı,,,
nvidia mı atı sorusunun cevabını ancak oyunlar belirleyebildigi için genel manada..bence iyi olanı şöyle ortaya çıkarmak mümkün gibi...
ekran kartının iç mimarisi bizi nekadar ilgilendiryorki,işlemcisi 1200 mhz olan bir kartla 800 mhz olan kart arasındaki farkı,basit çe örnek veriyorum NFS yada call of duty oynarken kaçımız piksellerdeki farkı görebilir,kaçımız o anki ekrana yansıtılan görüntünün fakını kare/saniye olarak farkedebiliyrz,yada kaçımız oyuna daldıktan 1 yada 2 saat sonra kart ısındı diye piksellerdeki bozulmaları farkedebiliyoruz söylermsiniz arkadaslar...aklınıza daha görüntü var edilirken olan biten her seyi getirin,neyi çözüpte iyiye karar verebilen kaç kişi var bu dünyada...arkadasın biri ben hıza falan bakmam,gercek kalite gercek liderlik benim cebime yansıyan şekildir gibi bir ifade kullandı..helal olsun..işte en iyiyi en güzel ifade eden cumle bu işte...
yani...ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca misali en iyiye uzaktan bakacagına,yavrusu kargaya sahin gözükürmüş misalide elimzde bulunana bakmam gerek bence........bide şu var,,eğerki elinizdeki kart kurdugunz oyunu açıyorsa o şu demektir,ben bu oyunu sana oynattırırım ama senin yapman gereken sey,şu pervaneyi birazdaha yaklaştır ve hızlandır bide mümkünse bi tane daha al sen şu karsı tarafa ha,,der gibi oluyr..yani..siz eğer kartınızı iyi sogtun inanın ısınmasını engelleyin gerisi kolay hiiiç bişi olmaz.....slm ve dua ile kalın...