Arkadaşım done olarak tabiki takip ettiğim siteler var ama onları burada söylemem doğru olmaz...
çoklu çekirdek uygulamaları tek çekirdeklerin çoklu uygulamalarda kitlenmesinden yada veriminin çok düşmesinden bide ısı sorunları nedeniyle ortaya çıktı. Yani 1 silindirli araç yerine 2 silindirli araç gibi düşün eğer standar bir kullanıcı isen core2dou işlemcilere ihtiyacın yok normal işlemleri tek çekirdekli işlemciylede yapabilirsin ama birden fazla uygulamayı aynı anda kullanıyorsan çift çekirdek işini görüyor fakat vistanın piyasa sürülmesiyle çift çekirdekli işlemcilerde çoklu uygulamalarda performans düşüşü başladı bunu tek çözümü çekirdek arttırmaktı yani 4 silindirli bir arabaya binmekti fakat AMD güze bir çözüm sundu 3 çekirdek şuan 3 çekirdekler çok rahat vista üzerinde çoklu uygulamalarını götürebiliryor 4 çekirdek için 2010 senesinde çıkacak işletim sistemi ve yazılımları beklemek gerekir diye düşünüyorum tekrar söylüyorum ben fanatik değilim sadece mantıklı olmaya çalışıyorum amd'nin işlemcilerinin daha ucuz olduğunuda hatırlatırım...
Siz büyük ihtimal adresine bakıyorsunuz ben hala Alman firması olduğu konusunda diretiyorum...
|