15.06.08, 17:18
|
 |
Yayın Yönetmeni
|
|
Yer: Varşova
|
|
- CPU olarak haklısın Intel ve 4 çekirdekli alırsan performansta rakip tanımazsın.
- Anakartı seçerken SLI veya CrossFire yapacakmısın onu düşün. NVIDIA nForce 6 ve 7 arasında çok fark yok haklısın ama illa DDR3 olsun diyorsan NVIDIA tarafından seçenek nForce 790i olacak. CrossFire deneyeceksen o zaman en iyiler X38 ya da X48 olacak.
- DDR2 hala iyi gidiyor fiyatı da iyi, DDR3 ise çok pahalı ve performans getirisi henüz pek yok.
- Sistemde 2 GB DDR2-800 kullanıyordum Vista ile şimdi 4 GB DDR2-800 yaptım ve mecburen Vista 64-bite geçtim. Malum 2 GB üstünü 32-bit işletim sistemi görmüyor. Performans 2 GB ile de hayli iyiydi. Şimdi 4 GB olunca genelde belleğin %45 i kullanımda. 2 GB olsa Vista demek bununla ancak yetinirdi. Nasılsa ucuz diye DDR2 ile başlayıp sonradan DDR3 e geçeceksen bence 2 GB'ı geçme. DDR2-DDR3 destekli kombo anakart alman gerekir eğer böyle bir terfi kafanda varsa. DDR3 lerde performans üstünlüğü olmamasının nedeni gecikme süresi DDR2 ye göre çok daha yüksek. DDR3-1800 CL7 alacağına DDR2-800 CL4 al misal.
- Disk olarak Seagate, WD, Samsung en çok tutanlar. Bazen bazı modelde arıza oranı artıyor ama bu değişen bir durum ve biraz da şans işi. Son zamanlarda performans liderleri WD ve Samsung'un 320 GB'lık plaka içeren modelleri. Samsung F1 serisi çok çok iyi, sessiz ve serin. WD de sitede incelediğimiz 640 GB'lık modeli inanılmaz performanslı, tamamen sessiz ve serin. Performansı yüksek olan bu disklerden birimi alırsan RAID0 yapmadan da süper performans elde edebilirsin. Malum RAID0 çöktü mü gitti veriler.
- Ben de katılıyorum çok fazla para verme 9800GX2'ye. Önce bir 8800GT sonra diğeriyle SLI olabilir. Benzer biçimde 9600GT SLI da olabilir. Haftaya yeniler geliyor GTX260 ve 280 ama çok pahalılar. HD4850 denedik ve çok iyi bulduk. Bence HD4850 ile CrossFire mükemmel bir yatırım olabilir. 2 x 200$
- Ben Samsung'un tüm modellerinin ortalama üstü başarılı olduğunu düşünüyorum. Fiyat farkı çok düşük diye sana 22 altını pek önermem. Paran yetiyorsa ve HD1080 olsun diyorsan 24 ü de düşün.
- NZXT'nin diğer kasalarına da bak bence epey iyi çalışmışlar derslerine.
- 750 Watt PSU bence epey süre işini görür. Marka olarak ben Tagan, SilverStone, OCZ tavsiye ederim. Memnun kalacağın ürünler.
| Üstteki dinamik haberciyi ya da kare versiyonunu sitenize ekleyin
|
|