Tek Mesaj Görüntüle
Eski 15.06.08, 16:40
mcfikret Kullanıcısının Avatar'ı
mcfikret mcfikret çevrimdışı.
Bit
Donanım Listesi

Varsayılan 3500 YTL'ye Sistem Önerisi

Herkese slmlar. Bir süredir yeni bir pc almayı planlamaktayım. malum eskisi benimle birlikte antika oldu. Uzunca bişiler yazıp hem içimi dökmek hemde bilgi edinmek için bi başlık açıyorum. ewt farkındayım aynı başlıklardan heryerde var, umarım okuyup yanıtlamaya çalışırsınız. Sabrınız için şimdiden teşekkürler. Forumları araştırıyorum, inceliyorum, açıklarımı kapatmaya çalışıorum çünkü uzun zamandır piyasadan uzak kaldım. Bi kaç konfigurasyon uyduruyorum yinede aklıma bişiler takılıor. sormadan edemiycem. Galiba yine piyasanın karışık olduğu bir dönemdeyiz ve henüz yerli yerine oturmamış bişiler var galiba. misal yeni bir anakart çıkıor ama ddr3 ram i desteklemior yada ekran kartları 3-4 ay önce çıkmış olsa bile yeni bişilerin testleri yapılıor. neyse uzun lafın kısası galiba alışveriş için yanlış zaman ama yapacak bişiler yok. 3500 ytl kdv dahil bi limitim var. Aşağıdaki sistemi toplamayı / toplattırmayı düşünüorum. toplattırmadan kastım, ewt uzun süre uzak kaldığımdan dolayı korku var içim de al sakla modu. şimdi varmı bi deişiklik bilemiorum da eskiden termal macunu sür kartla çek iyi temas etsin fazlası zarar. aman dikkat statik elektrik dokunma ona, iyi soğumuyor fanı sök yerleştir. ters taktın anakart ötüyor gibi komik muhabbetler vardı. ama o zamanlar uğraşıyordum çok problem etmiordum. şimdi fiyatlar uçuk olunca ister istemez yapıldıysa adam gibi olsun bi problem çıkarsa paralar çöpe gitmesin derdindeyim. Overclock olayına bile şu sıcak yaz günlerinde girmek bile gelmior içimden. ki yaptığınız incelemelerde 70 ve 100 derece sıcaklıklardan söz edilior. klimasız hayat vay halime

Cpu olarak 4 çekirdek intel q9450 düşünmekteyim. eskiden amd kullanırdım. sanırım bu 4 çekirdek işinde intel tavsiye edilior.
Anakartı ram ile birlikte sormalı ddr 2 artık eski teknoloji ise, ddr 3 destekli yada ddr3 olan bir anakart almak daha mantıklı değilmidir? chipset olarak da nforce kullanıordum ve memnundum şimdi 7inci seri nforce çıkmış ama yaptığım incelemelerde pekde bi fark yok gibi. eskiden 130 dolar anakartlar en yüksek seviyelerdeydi. şimdi bunun iki buçuk katı olmuş hayretler içindeyim. p35 p45 x38 x48 nforce 780 790 hmm eskiden intel işlemcilerinde sx - dx gibi versionlar vardı bunlarda ona benzemiş. asus striker2 yada rampage düşünmekteyim. alternatiflere açığım ve hala ddr2 3 konusunda kararsızım
Ram. Bi ara vista 3 gb ram ile daha iyi çalışıor diye bi haber vardı. service pack 1 i de çıktığına göre bu ilginçlik hala devam etmektemidir? 4gb? ddr3/2? hangi marka? CL? 1600/800? değermi değmez mi? önerileriniz neler?
Hdd olarak samsung yada western digi düşünmekteym. ama nereye baksam gözüme seagete sokuorlar. seagate şöyle seagate böyle.93 - 03 10 senelik kişisel deneyimlerim sebebiyle seagate almak istemiorum. hep bir şansa daha verdim ve her şansın sonu benim tornavidam ve çöp tenekesi oldu. en son şansı 2003 senesinde 3 aylık yoğun test süresinde aldı ve başarız oldu. Ki o zmanlarda yine seagate böyle iyi, en çok satan ürün deniyordu. Yıl 2008, gerçekten bu kadar iyiyse bi elektrik kesintisi ile bad sector yığınına dönüşmeyecekse, 1 sene sonra yarı yolda bırakmayacaksa. bi şans daha verebilirim. Neyse fazla uzadı. 320x2 düşünmekteyim.
Ekran kartı herzaman için bi problem olmuştur. hiç bir zaman en iyisine ulaşamadık. bakınız adamlar 9800gx2 diye 9 uncu nesil ekran kartı çıkarttık diyorlar ki çıkalıda bi kaç ay oldu, crysis de yine krize girioruz deniyor her yerde. Çamur gibi oyun oynamamak için yinede başka tercihim yok gibi geldi. bütçede önemli bir yeri ekran kartı tutacak. Bazı yerlerde 9600gt den iki tane alıp sli yapın 9800gx2 ye bu kadar para vermeyin deniyor. 9800gx2 ini fanı kasa içinde sıcaklık sorunlarına yol açıyor deniyor. Yada gtx 280 çıkıcak deniyor. ama ne nvidia sitesinde nede kart üreticilerinin sitelerinde herhangi bir tarih e ulaşamadım. başka yerlerde ise 8800 lerden alın nasılsa çok bi fark yok denmiş. O kadar kararsızım ki ati kartlara bakmaya bile başladım keza driver facilarından sonra atiden oldukça soğumuş biri olarak kendimi bile şaşırttı bu durum. acil yardım
LCD 22 inch samsung 2232gw gördüğüm kadarıyla en yeni monitör şu anda piyasada. geçen samsung T220 nin incelemesini gördükten sonra acaba türkiyeye ne zman gelir diye düşünmeye başladım. lcdler arasında çok bi ayrım yapabilmiş deiğilim. kullanıp memnun kaldığınız marka model varsa lütfen tavsiye.
Kasa olarak kırmızı renkte bi kasa yok galiba. fatality nin kırmızı fanlı bi modeli vardı zalman marka. ama uçuk fiyatlı. yada yine uçuk fiyatlı cooler masterın nvidia edition ı güsel gözüküor. gönül ister tabi almak bunlardan ama kasaya bu kadar para vermenin bi anlamı yok. hafif + havalandırması iyi + kolay sökülüp takılabilen + her tarafı ayrılan rahat erişim sağlayan + parçaların sökülüp takılması kolay anında müdahale yapılabilecek her kasa tavsiyesine açığım. nzxt tempest incelemeniz dolayısı ile ilk aklıma gelen kasa o oldu.
Power supply: SLi ve overclock ihtiyaclarını ve bu canavar ekran kartlarını ihya edebilecek bir psu aramaktayım marka ve model sessizlikten sonra geliyor tabi. 750w lık bi ocz işimi görür mü?
Özetle bir oyun bilgisayarı düşünmekteyim ve ayarlardan kısmadan iyi bi performans ile keyif almak ve en azından iki sene kafamı rahatsız etmiyecek bir konfigürasyon istiyorum. Sevgiler
Alıntıyla Yanıtla